Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Έφιπποι, σημαίες και συνθήματα με θέα τον Θερμαϊκό

Εικόνες από το πρώτο συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο
Εικόνες από το πρώτο συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιανουάριο ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Γέμισε η παραλία της συμπρωτεύουσας με σημαίες ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Ένταση προς στιγμήν με αντιεξουσιαστές και έφηβες που κρατούσαν σημαίες

Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Πλήθος κόσμου βρίσκεται ήδη στην παραλία με σημαίες και πανό. Στις 14.00 το ραντεβού των διαδηλωτών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, 50 με 60.000 είναι ο αριθμός των διαδηλωτών, ενώ στα διόδια υπολογίζεται ότι έχουν περάσει 250 πούλμαν από το πρωί μέχρι και λίγο πριν την ώρα έναρξης της διαδήλωσης. 

Λίγο πριν την μία το μεσημέρι της Κυριακής που έχει προγραμματίσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση, όπως την αποκαλεί, στην Καμάρα, ενάντια στην συγκέντρωση που γίνεται για την Μακεδονία, περίπου 10 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες που κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και αφού τους άρπαξαν τις σημαίες που κρατούσαν, τις έσκισαν και τις έκαψαν.

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Έφιπποι, σημαίες και συνθήματα με θέα τον Θερμαϊκό

Πούλμαν από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν αυτή την ώρα μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου έχει στηθεί η εξέδρα και από νωρίς συγκεντρώνεται κόσμος. Ο κόσμος έχει ήδη κατακλύσει την παραλία στο ύψος του αγάλματος δείχνοντας από νωρίς το δυναμικό παρόν που θα δώσουν στο συλλαλητήριο σήμερα Έλληνες από όλη την Ελλάδα!

Δείτε βίντεο του Typosthes.gr από την πορεία προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου:

Την ίδια ώρα στην Καμάρα έχουν συγκεντρωθεί όπως είχαν ανακοινώσει αντιεξουσιαστές  οι οποίοι πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι στην περιοχή της Καμάρας νωρίτερα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κορίτσια τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες αποσπώντας τους τις σημαίες.

Έφιπποι καταφθάνουν στο σημείο συγκέντρωσης:

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Έφιπποι, σημαίες και συνθήματα με θέα τον Θερμαϊκό

Δείτε εικόνες από το πλήθος των συγκεντρωμένων στην παραλία:

Αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας

"Ευλογημένε λαέ της Μακεδονίας και του απανταχού ελληνισμού, από τα βάθη της καρδιάς μου που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την ορθοδοξία και την Ελλάδας μας, απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας" σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από νωρίς στον ναό για τη θεία λειτουργία και την προσευχή που θα ακολουθήσει, ενώ κι επίσημοι βρίσκονται ήδη στην εκκλησία.

Μεταξύ αυτών ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος.

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Έφιπποι, σημαίες και συνθήματα με θέα τον Θερμαϊκό

Ο κ. Άνθιμος κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει υπέρ του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στα ανοιχτά περάσματα, φωνάξτε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνων. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία".

 Δείτε μέρος όσων είπε:

Το "παρών" δίνει επίσης αντιπροσωπεία των Κρητικών που κατέφτασαν χτες από το νησί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00, στο Άγαλμα του Μ. ΑΛεξάνδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε 15χρονες και τους πήραν τις σημαίες

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο στην Αθήνα

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Αντισυγκέντρωση προγραμματίζουν αντεξουσιαστές

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Σε θεία λειτουργία - διαμαρτυρία για το Σκοπιανό καλεί ο Άνθιμος

Μηχανή του Χρόνου: 'Η Μακεδονία είναι Ελληνική' - Το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη το 1992

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Τα 12 όχι του Θεοδωράκη στις συγκεντρώσεις

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Οι αγωνιστικοί χαιρετισμοί Άνθιμου και οι πλανόδιοι με τις σημαίες

SHARE:

24Media Network