Συλλήψεις για εμπρησμούς σε αγροδασικές εκτάσεις στα Χανιά

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε αγροδασικές εκτάσεις στα Χανιά
Οχήματα της Πυροσβεστικής Eurokinissi

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη κάτοικος της περιοχής για εμπρησμό από πρόθεση σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και δασική έκταση με σκοπό να δημιουργήσει βοσκότοπο για τα ζώα του και ο δεύτερος από αμέλεια, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών.

Συνελήφθη σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Κρήτης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κάτοικος της περιοχής, ως υπαίτιος πρόκλησης φωτιάς από πρόθεση, σε θαμνώδη χαμηλή βλάστηση, με διάσπαρτα δασικά στοιχεία στη Δ.Ε. Κεραμίων στα Χανιά Κρήτης, τις απογευματινές ώρες της 3ης Οκτωβρίου.

Ο δράστης προκάλεσε φωτιά από πρόθεση και με σκοπό να δημιουργήσει βοσκότοπο για τα ζώα του. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Πρόσθετα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη σήμερα από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Κρήτης, κάτοικος της περιοχής, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Μουζουράς, του δήμου Χανίων Κρήτης, τις πρωινές ώρες της 4ης Οκτωβρίου. Στην περίπτωση αυτή, η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια κατά την διάρκεια θερμών εργασιών και επίσης ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Η Πυροσβεστική σε σχετική της ανακοίνωση προειδοποιεί και υπενθυμίζει στους πολίτες ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:

  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις – ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα