Συναυλία ειρήνης: Επικριτές μπερδεύουν τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με αυτή της ειρήνης

Συναυλία ειρήνης: Επικριτές μπερδεύουν τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με αυτή της ειρήνης
Στιγμιότυπο από τη συναυλία ειρήνης Eurokinissi

Σωρεία αναρτήσεων στο twitter από επικριτές της συναυλίας ειρήνης, που μπερδεύουν την πολύχρωμη ΛΟΑΤΚΙ+ σημαία με το ουράνιο τόξο της ειρήνης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Προπύλαια για να απολαύσει τη Συναυλία Ειρήνης, εκεί όπου πολλοί καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους, θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα και να καταδικάσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η αναγγελία της εν λόγω συναυλίας προκάλεσε την αντίδραση αρκετών, που επέκριναν τη διοργάνωση ακόμη και για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Ας μην ξεχνάμε κι αυτή του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, που έσπευσε μέσω ανάρτησης, με ειρωνεία να χαρακτηρίσει τους καλλιτέχνες “Galacticos της ελληνικής σκηνής”. Η ανάρτηση του οποίου έλαβε απαντήσεις τόσο από τον Γιάννη Αγγελάκα, όσο και από τον Δημήτρη Μητσοτάκη.

Σε ό,τι αφορά στη συναυλία, πολλοί ήταν εκείνοι που μπέρδεψαν ακόμα και τη σημαία της ειρήνης, θεωρώντας ότι οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν την πολύχρωμη σημαία της  ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το Twitter πήρε “φωτιά” αλλά φυσικά όταν ξεκαθάρισε το τοπίο για τη σημαία, οι επίμαχες αναρτήσεις έσβησαν…

Σημαία της ειρήνης και σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Η σημαία του ουράνιου τόξου είναι το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Γνωστή και ως σημαία gay pride ή LGBT pride flag, τα χρώματα αντικατοπτρίζουν την ποικιλομορφία της LGBT κοινότητας και το φάσμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και φύλου.

Η χρήση της εν λόγω σημαίας ξεκίνησε στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά τελικά έγινε κοινή σε εκδηλώσεις για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ παγκοσμίως.

Η «σημαία της ειρήνης» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία, σε πορεία ειρήνης, το 1961. «Pace», στα ιταλικά, σημαίνει «ειρήνη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα