Συναυλία Ειρήνης: Ηχηρό μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Συναυλία Ειρήνης: Ηχηρό μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
NEWS 24/7

Πλήθος καλλιτεχνών ένωσαν τις φωνές τους και από τη σκηνή της Συναυλία Ειρήνης στα Προπύλαια έστειλαν ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα.

Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν το βράδυ της Τρίτης τα Προπύλαια προκειμένουν να δώσουν ένα ηχηρό παρών στη Συναυλία Ειρήνης, να στείλουν το αντιπολεμικό μήνυμα και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό. Μαζί με το πλήθος καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη φιλειρηνική διοργάνωση, πρόταξαν την τέχνη και τον πολιτισμό απέναντι στη φρίκη του πολέμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας στο σημείο συγκεντρώθηκαν πάνω από 7.000 άτομα. «Όχι στην εισβολή του Πούτιν. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό» γράφει ένα από τα πανό που κρατούν οι συγκεντρωμένοι. Σε ισχύ τέθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας με την Πανεπιστημίου να παραμένει κλείστη.

Συναυλία Ειρήνης: Δείτε τις εικόνες

NEWS 24/7

NEWS 24/7

Το παρών στη συναυλία έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

NEWS 24/7

NEWS 24/7

NEWS 24/7


Στη συναυλία συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:

Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Πάνος Παπαιωάννου, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Δημήτρης Πουλικάκος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell και Sugahspank.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Σούλης και τη μουσική διεύθυνση οι Μουσικοί σε Δράση. Τη συναυλία διοργάνωσε η πρωτοβουλία Αλληλεγγύη για Όλους.

Συναυλία Ειρήνης: Οι καλλιτέχνες μιλούν στο NEWS 24/7

Μας κινητοποιεί το τραγικό το παράλογο

Για τη συμμετοχή του στη Συναυλία Ειρήνης μίλησε στο NEWS 24/7 και ο Γιώργος ΝταλάραςΓίνεται πόλεμος και συμμετέχουμε όλοι με τη διαδικασία του επείγοντος. Μας κινητοποιεί το τραγικό το παράλογο, της εισβολής και του πολέμου, της ολοκληρωτικής όπως εξελίσσεται, καταστροφής την Ουκρανίας Συμμετέχουμε στη συναυλία, στον μαραθώνιο σε κάθε εκδήλωση αλληλεγγύης, για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους αμάχους και τους πρόσφυγες. Ετσι όπως κάναμε παντα”.

Για την αλληλεγγύη, για τους ανθρώπους, για τους πρόσφυγες, για τα ορφανά παιδιά

Από τη μεριά της η Γιώτα Νέγκα υπογράμμισε:“Θεωρώ πως για άλλη μια φορά χάσαμε την ουσία και μπήκαμε στα επιμέρους. Ίσως από θυμό, ίσως από αμηχανία, από τη δυσκολία που έχουμε περάσει, από φόβο; Θεωρώ όμως πως αυτές οι δράσεις κύριο στόχο έχουν να μην ξεχάσουμε και να μην περάσουν στα ψιλά οι εικόνες του πολέμου δίπλα μας. Οι δράσεις αυτές είναι για να μην ξεχνάμε τι συμβαίνει γύρω μας, για την αλληλεγγύη, για τους ανθρώπους, για τους πρόσφυγες, για τα ορφανά παιδιά. Αυτή είναι η ουσία της συναυλίας της, όχι η διαμάχη για τα επιμέρους. Νομίζω πως όλοι μπαίνουμε σε μία τέτοια δράση για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ξεριζώνονται και για το άδικο του πολέμου. Δεν υπάρχουν κερκίδες στον πόλεμο και το αίμα. Καθόμαστε όλοι από το ίδιο μέρος, απέναντι”.

Όταν υπάρχει πόλεμος δεν υπάρχει ζωή

Ο Κώστας Θωμαϊδης τέλος, τόνισε “Όταν υπάρχει πόλεμος δεν υπάρχει ζωή, αυτό είναι ένα από τα συνθήματα της σημερινής συναυλία αλληλεγγύης ενάντια στον πόλεμο που διεξάγεται αυτή τη στιγμή από τη Ρωσία προς την Ουκρανία. Είναι αυτονόητο πως είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες που είναι τα μεγάλα θύματα των μεγάλων συμφερόντων για τον οποίο γίνεται ο πόλεμος. Είμαι στε μαζί με τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή ξεριζώνονται από τα σπίτια τους και κινδυνεύει η ζωής τους. Η ειρήνη είναι ένα αγαθό που πρέπει να το διεκδικούμε συνεχώς. Στη συναυλία θέλω να ενώσω τη φωνή μου με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να φωνάξω “Κάτω ο Πόλεμος”.

Βαδίζουμε σε θολά και πολύ επικίνδυνα νερά

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε για τη Συναυλία Ειρήνης ο Δημήτρης Πουλικάκος πήρε θέση και με μία φράση εξήγησε γιατί η συκοφαντική επίθεση κατά της ενέργειας αυτή θυμίζει “φασισμό” και “ναζιστικοποίηση της νοοτροπίας”.

“Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι μία τέτοια συναυλία υπό άλλες συνθήκες ας πούμε, αν είχε γίνει με τα ίδια ονόματα, που είναι καμία 40αριά, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά ονόματα, πώς θα πέρναγε τόσο απαρατήρητη από τα τέσσερα κυρίαρχα κανάλια; Μου κάνει εντύπωση”, ανέφερε στην τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο Kontra.

“Να σας πω κάτι; Φοβάμαι πως σιγά σιγά πραγματοποιείται το όνειρο του Μάκη Βορίδη, του Μάκη με το τσεκουράκι ξέρετε, και των ομοιδεατών του που έχουν καταλάβει την εξουσία”, δήλωσε ενώ στη συνέχεια επικαλέστηκε μία παλαιότερη δήλωση του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα ότι “θα έρθει ένας φασισμός που δεν θα λέγεται φασισμός. Μια ναζιστικοποίηση της νοοτροπίας μας χωρίς να λέγεται ναζισμός. Βαδίζουμε σε θολά και πολύ επικίνδυνα νερά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα