Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις οι αγρότες
Τρακτέρ στο μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν. Λάρισας στα Τέμπη την Τετάρτη 20 Ιανουρίου 2016. Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων από την Λάρισα εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται,επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων,αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους, όπως επίσης και το θέμα της φορολόγησης του κρασιού καθώς επί ποδός πολέμου βρίσκονται και οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ανοικτή είναι από τις 14:00 η εθνική οδός στα Τέμπη. Οι αγρότες θα αποκλείσουν και πάλι το σημείο από τις 19:00 έως τις 21:00. Νέο μπλόκο στην Αρκαδία

Ανοικτή είναι από τις 14:00 της Κυριακής η εθνική οδός στα Τέμπη, μετά την ολοκλήρωση του δίωρου αποκλεισμού του σημείου από αγρότες του εκεί μπλόκου.

Πολλοί αγρότες παρέμειναν στο οδόστρωμα από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 ενώ «συμβολικά» γύρισαν κάθετα στον δρόμο και αγροτικά μηχανήματα.

Το κλείσιμο της Κοιλάδας θα επαναληφτεί από τις 19:00 μέχρι τις 21:00 στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης την οποία πήραν οι εκπρόσωποι των 30 μπλόκων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη.

Διαβάστε το οδοιπορικό του NEWS247 στα μπλόκα των αγροτών σε Τέμπη και Νίκαια. Όλα όσα είδαμε, ακούσαμε, καταγράψαμε

Το ίδιο θα ισχύσει και για την Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί εκπρόσωποι όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν περαιτέρω τη δράση τους και να εξετάσουν τα δεδομένα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα μετά την πρόθεση που εξέφρασε να συναντηθεί μαζί τους.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία για την Κυριακή και την Δευτέρα από ώρα 12:00 έως ώρα 14:00 και από ώρα 19:00 έως ώρα 21:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

Νέο μπλόκο στην Αρκαδία

Νέο μπλόκο προστέθηκε στην Πελοπόννησο από αγρότες της Αρκαδίας. Περίπου πενήντα άτομα, με τριάντα τρακτέρ και λίγα αγροτικά αυτοκίνητα, έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου, στον περιφερειακό της Τρίπολης.

Οι αγρότες θα βρίσκονται στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου κι από εκεί θα εξορμούν καθημερινά, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τοπικού συντονιστικού, κυρίως με τον αποκλεισμό περιφερειακών υπηρεσιών στην πόλη ή ακόμα και για αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου που βρίσκεται κοντά.

Εν τω μεταξύ οι αγρότες στο μπλόκο του Ισθμού έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και προχώρησαν την Κυριακή σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, από τις 12.00 ως τις 14.15, στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου.

Κοινωνικό μέτωπο φορέων υπέρ αγροτών στο μπλόκο Νίκαιας

Τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των αγροτών και στα αιτήματά τους εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων από όλη τη Θεσσαλία, οι οποίοι μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας.

Δήμαρχοι από όλη τη Θεσσαλία αλλά και λοιποί αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι εργατικών κέντρων, κοινωνικών φορέων, συνταξιούχων, φοιτητών, γυναικών και παραγωγικών φορέων προσήλθαν στο μπλόκο της Νίκαιας και τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτών, υπογραμμίζοντας τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου.

Το ενδιαφέρον των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στρέφεται τώρα στην πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων -χωρίς αποκλεισμούς όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι- που έχουν συγκαλέσει για την ερχόμενη Τρίτη  στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, προκειμένου να λάβουν συλλογικές αποφάσεις για την πορεία του αγώνα τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έθεσε σε ισχύ η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, για την Κυριακή και τη Δευτέρα, από τις 11:00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και από τις 18:00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η είσοδος όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό στον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του κόμβου Κλειδίου.

Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, καθώς και στο ρεύμα προς Αθήνα. Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία απαγορεύεται, επίσης, να εισέλθουν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης-Κυψέλης-παλαιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη, μέσω του κόμβου της Βέροιας.

Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα