Σύψας: "Πιθανή η παράταση του lockdown για άλλες δύο εβδομάδες"

O Νίκος Σύψας

"Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως", είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας.

"Αυτό δεν είναι lockdown. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμη βδομάδες από σήμερα. Παρατείνεται η επιφυλακή μας και το ενδεχόμενο lockdown για άλλες δύο εβδομάδες", είπε ο Νίκος Σύψας σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

"Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως", τόνισε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown για δύο ακόμη εβδομάδες.

Όπως ο ίδιος δήλωσε "η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος".

Παράλληλα, ο Νίκος Σύψας είπε ότι "δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι' αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες", ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία: "Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο", τόνισε ο καθηγητής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Lockdown, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network