Τελικός κυπέλλου: Απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης – Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα

Τελικός κυπέλλου: Απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης – Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα
Οπαδοί του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Σε απαγόρευση των συναθροίσεων από τις 9 μ.μ. της Παρασκευής, 21 Μαΐου έως και τις 6 π.μ. της Κυριακής 23 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η Ελληνική Αστυνομία, λόγω του τελικού κυπέλλου.

Με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:00 της Παρασκευής 21 Μαΐου έως και τις 06:00 ώρα της Κυριακής 23 Μάιου, στην Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται από τις εξής οδούς: Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) – συνέχεια Καρόλου – Πλατεία Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – αριστερά Κολωνού – αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Πλατεία Ομονοίας – Σταδίου – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Ζωοδόχου Πηγής – αριστερά Ανδρέα Μεταξά – αριστερά Εμμ. Μπενάκη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Θεμιστοκλέους – δεξιά Ακαδημίας – Πλατεία Κάνιγγος – Χαλκοκονδύλη – δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην πόλη της Αθήνας, ενόψει της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαΐου, στις 21:00 (κεκλεισμένων των θυρών), καθώς και της άφιξης περί των διακοσίων οπαδών του ΠΑΟΚ, από τη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωσή τους επί της οδού Μενάνδρου 58 στην Αθήνα (Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ)”.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, “κατόπιν σχετικών πληροφοριών για επικείμενες αντισυγκεντρώσεις οπαδών άλλων ομάδων των Αθηνών στην περιοχή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων μεταξύ τους».

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή, πέντε πούλμαν με 50 οπαδούς του ΠΑΟΚ στο καθένα με κατεύθυνση την Αθήνα πέρασαν τα διόδια Αφιδνών το μεσημέρι. Όπως αρχικά δημοσίευσε το ThessToday.gr οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εφάρμοσαν από νωρίς το σχέδιό τους για “απόβαση” στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας να τους επιτηρούν από κοντά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, οι Αρχές σταμάτησαν πούλμαν που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να προβούν σε ελέγχους, ενώ επικρατεί συναγερμός στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την έλευση “ασπρόμαυρων” οπαδών στην Αθήνα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας στο ΟΑΚΑ θα γίνει χωρίς φιλάθλους, καθώς δεν δόθηκαν εισιτήρια παρά μόνο ελάχιστες προσκλήσεις για τις ανάγκες των δύο ΠΑΕ, ωστόσο πάντα υπάρχει ο κίνδυνος έντασης εκτός γηπέδου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα