Τέλος στη διαμάχη της οικογένειας Ζέμπερη και του ιερέα του Β’ Νεκροταφείου

Τέλος στη διαμάχη της οικογένειας Ζέμπερη και του ιερέα του Β’ Νεκροταφείου
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η ποινική διένεξη που ξεκίνησε λίγο μετά τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Αμοιβαίες εξηγήσεις, βάζοντας ένα τέλος στη μεταξύ τους ποινική διένεξη, έδωσαν τελικά η μητέρα της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, και ο ιερέας του β’ Νεκροταφείου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 33χρονη τον Οκτώβριο του 2017.

Όλοι τους βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς της Αθήνας, καθώς είχαν καταθέσει μηνύσεις σχετικά με ένα επεισόδιο που είχε λάβει χώρα εντός του νεκροταφείου. Συγκεκριμένα, ο ιερέας είχε κατηγορήσει τη μητέρα, την κόρη και μια φίλη τους ότι τον χτύπησαν και του έριξαν σπρέι στα μάτια, ενώ παράλληλα, του είχαν αποδώσει ότι τις χτύπησε και τις έβρισε.

Αν και η δίκη ξεκίνησε κανονικά, με τις δύο πλευρές να περιγράφουν αναλυτικά το περιστατικό που τους έφερε στο εδώλιο, ο εισαγγελικός λειτουργός πριν αναπτύξει την αγόρευσή του επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων, ζήτησε να επικρατήσουν τα ψυχραιμότερα πνεύματα και να βρεθεί μία λύση. Τελικά, οι δύο πλευρές ανακάλεσαν τις μηνυτήριες αναφορές, με την αδελφή της Δώρας Ζεμπερη να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή προς 2 ευρώ ανά ημέρα, για επίθεση με σπρέι σε βάρος του ιερέα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη μητέρα λέγοντας: «Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε». Στη συνέχεια, στρεφόμενη προς τον ιερέα είπε: «Η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο Θεός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα