Τέλος ο (νέος) Αρκάς από το Facebook

Τέλος ο (νέος) Αρκάς από το Facebook

Ο Αρκάς αποφάσισε να αποσυρθεί από τα social media και εξηγεί το γιατί με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook

Τέλος τα νέα, παλαιότερα και καθημερινά σκίτσα του Αρκά από τα social media. Από εδώ και πέρα στο διαδίκτυο θα δημοσιεύονται μόνο ανακοινώσεις για τα καινούρια του βιβλία.

Οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας του σκιτσογράφου στο FB, αναφέρουν πως τα σκίτσα έχουν πλαστογραφηθεί "από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα" και έχουν αναρτηθεί σε ψεύτικες σελίδες για να εξυπηρετήσουν επικοινωνιακούς λόγους.

"Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλείας του θα τα βρίσκουν εκεί που τα έβρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του", αναφέρεται από τους ανθρώπους που έχουν φροντίσει να ανανεώνεται καθημερινά η σελίδα του στο Facebook. Ο ίδιος ο Αρκάς άλλωστε έχει φροντίσει δεκαετίες τώρα να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος και πώς είναι, πλην των εκδοτών με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε όλη τη μακρά πορεία του.

Η όλη παραποίηση των σκίτσων του Αρκά αλλά και η χρησιμοποίηση τους για επικοινωνιακούς λόγους εντός και εκτός Βουλής, ξεκίνησε πριν λίγους μήνες όταν και εκείνος αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με το πολιτικό σχόλιο. Από το 2015 και μετά, στην επίσημη σελίδα του στο FB δημοσιεύονταν και νέα του σκιτσάκια με τα οποία έπαιρνε και παίρνει θέση για τις πολιτικές εξελίξεις του τόπου, αλλά και παλαιότερα σχέδια που πολλοί νόμιζαν πως είναι νέα.

"Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ’ το Internet και οι πλαστογράφοι των σκιτσων του ή του ονόματός του", γράφουν οι διαχειριστές στην ανακοίνωση - post που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω.

Η αιτιολογία όπως αναρτήθηκε στο ARKAS -The Original Page:

"Τα μόνα που θα ανεβάζουμε πια είναι αυτά τα links και αναγγελίες για τα καινούρια βιβλία του Αρκά. Δυστυχώς ο Αρκάς αδιαφορεί για τα likes κι έτσι δεν πρόκειται να δώσει καινούριο σκίτσο στο fb, όσο υπάρχουν fake σελίδες με το όνομά του. Πλαστογραφούνται συνεχώς σκίτσα του στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται από δεξιούς, αριστερούς και φασίστες για προπαγάνδα. Κάθε ψεύτικη σελίδα μπορεί να ανεβάσει τέτοια σκίτσα (κάποιες το κάνουν ήδη) και να παραπλανήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο διασύροντας το όνομά του. Τα γνήσια σκίτσα του Αρκά οι γνήσιοι φίλοι της δουλείας του θα τα βρίσκουν εκεί που τα έβρισκαν 35 χρόνια τώρα: στα βιβλία του. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Οι μόνοι που χάνουν είναι οι περιστασιακοί φίλοι του Αρκά που τον έμαθαν απ’ το Internet και οι πλαστογράφοι των σκίτσων του ή του ονόματός του".

Και διευκρινίζεται επίσης το εξής: "Η σελίδα δεν πρόκειται να ανεβάσει ξανά καινούρια σκίτσα, όσο υπάρχουν σελίδες σαν κι αυτή:  https://www.facebook.com/Αρκάς-126272967531661/ που εκμεταλλεύονται το όνομα του Αρκά και αναδημοσιεύουν αυθαίρετα ο, τι ανεβάζουμε χωρίς να αναφέρουν καν την πηγή. Κάντε τους καταγγελία. Report page".

Πριν δύο ημέρες οι διαχειριστές είχαν γράψει άλλωστε:

"Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Αυτή είναι η επίσημη σελίδα του Αρκά, που σημαίνει ότι αντιπροσωπεύει απολύτως νόμιμα και εξουσιοδοτημένα το όνομά του και την δουλειά του στο Facebook. Σ’ αυτήν την σελίδα ο Αρκάς ανεβάζει παλιά, αλλά και καινούρια, αδημοσίευτα σκίτσα από τα οποία δεν προσπορίζεται κανένα κέρδος. Δηλώσαμε ότι δεν έχει νόημα να ανεβαίνουν καινούρια σκίτσα όσο υπάρχουν ψευδεπίγραφες σελίδες που τα καρπώνονται. Η συγκεκριμένη δεν είναι η μόνη, αλλά είναι η πιο προκλητική. Έχει τον τίτλο ‘Αρκάς’ ώστε να βγαίνει στις μηχανές αναζήτησης , κάνει όλα τα καινούρια σκίτσα copy- paste και όχι share που είναι το νόμιμο και μαζεύει likes που είναι πιθανόν κάποια στιγμή να τα εξαργυρώσει. Το χειρότερο είναι πως παραπλανά χρήστες που πιστεύουν ότι αυτή η σελίδα αντιπροσωπεύει τον Αρκά (φαίνεται στα σχόλια που γίνονται κάτω απ’ τις αναρτήσεις) κι έτσι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να περάσει απόψεις στο όνομα του Αρκά. Όλα αυτά είναι απολύτως παράνομα. Ο Αρκάς δεν είναι άνθρωπος που θα κινηθεί νομικά, εμείς όμως είμαστε. Παρ’ όλα αυτά μας ζήτησε πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια να το ανακοινώσουμε στη σελίδα κι αυτό κάναμε. Η προτροπή μας να κάνετε καταγγελία έγινε μόνο με την ελπίδα ότι πιθανόν έτσι θα αποφύγουμε πιο δυσάρεστες διαδικασίες".

Έχασε ο Αρκάς τη "μάχη" με τα social media; Μάλλον όχι, περισσότερο θα μπορούσε να πει κανείς πως απηύδησε και αποφάσισε να επιστρέψει στον "παραδοσιακό" τρόπο έκφρασης του, παραπέμποντας σε αυτόν και μόνο σε αυτόν. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει τη σάτιρα όπως θέλει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η νέα πραγματικότητα του Αρκά

SHARE:

24Media Network