Τέμπη: Μακάβριο εύρημα με σκελετό σε τοίχο αποθήκης – Στα οστά υπήρχε χειρουργική λάμα

Τέμπη: Μακάβριο εύρημα με σκελετό σε τοίχο αποθήκης – Στα οστά υπήρχε χειρουργική λάμα
Η αποθήκη στον Ευαγγελισμό Λάρισας όπου βρέθηκαν τα ανθρώπινα οστά onlarissa.gr

Κατά την διάρκεια εργασιών καθαριότητας της παλιάς αποθήκης που μίσθωσε ένας άντρας, υποχώρησε ένας πλίθινος τοίχος και αποκαλύφτηκαν τα οστά και το κρανίο. Στα οστά υπήρχε και λάμα και θα γίνει προσπάθεια ταυτοποίησης από τους κωδικούς αριθμούς.

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο εύρημα ήρθε το απόγευμα της Κυριακής (23/4) ένας 42χρονος που είχε μισθώσει μία παλιά αποθήκη σε προαύλιο χώρο κατοικίας, στην περιοχή του Ευαγγελισμού Τεμπών Λάρισας.

Κατά την διάρκεια εργασιών καθαρισμού της παλιάς αποθήκης υποχώρησε ένα πλίθινος τοίχος στην πίσω πλευρά της αποθήκης και εκεί αποκαλύφθηκαν τα απομεινάρια ενός ανθρώπινου σκελετού με το κρανίο.

Μάλιστα, στα οστά βρέθηκε και μία λάμα που είχε τοποθετηθεί χειρουργικά και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο θα προσπαθήσουν από τους κωδικούς αριθμούς που έχει «χτυπημένους» η λάμα να ταυτοποιήσουν τα οστά από τα ιατρικά αρχεία χειρουργικών επεμβάσεων, όπου αυτοί οι κωδικοί υπάρχουν σε κάθε μόσχευμα που τοποθετείται.

Η αποθήκη ήταν κλειστή και αχρησιμοποίητη για τουλάχιστον 3-4 χρόνια και πιο πριν την είχε νοικιάσει ένας άλλος μισθωτής ο οποίος διατηρούσε στον χώρο άχυρα και ζωντανά, όμως ο τοίχος αυτός όπως ενημέρωσε τους αστυνομικούς προϋπήρχε.

Η αποθήκη στον Ευαγγελισμό Λάρισας όπου βρέθηκαν τα ανθρώπινα οστά onlarissa.gr

Την ίδια άγνοια εκδήλωσε και η ιδιοκτήτρια και γίνεται μία εκτίμηση μήπως πρόκειται για μεταφορά οστών από εκταφή σε βάθος χρόνου και από παλιότερους ιδιοκτήτες.

Ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας δεν βρέθηκαν, ωστόσο ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και διετάχθη ιατροδικαστική και ανθρωπολογική εξέταση, σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν οι Αρχές την παλαιότητα, το φύλο και τα αίτια θανάτου αν αυτό είναι δυνατό.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τα οστά εκτιμάται πως αφορούν άνθρωπο που έζησε πολλά χρόνια πριν και για αυτό δνε θα εξεταστούν από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, αλλά θα μεταφερθούν σε δικαστικό ανθρωπολόγο στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης τόνισε πως “τα οστά στάλθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία και μάλλον θα φύγουν στην Αθήνα στο ανθρωπολογικό για να δουν την ηλικία και το έτος που έχει συμβεί το γεγονός. Ακούστηκε ότι βρέθηκε ιατρικό εργαλείο, δεν είναι ιατρικό εργαλείο, αλλά λάμα που βρέθηκε στα οστά μάλλον από εγχείρηση”.

Μία άλλη εκδοχή κατά τον κ. Μανώλη είναι τα οστά να έχουν μεταφερθεί στο σπίτι από οικείους, όπως συνέβαινε σε παλαιότερες εποχές.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου των Τεμπών για το μακάβριο εύρημα:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα