Τέσσερις ομάδες ΟΠΚΕ στέλνονται σε Χίο, Λέσβο, Σάμο και Κω

Τέσσερις ομάδες ΟΠΚΕ στέλνονται σε Χίο, Λέσβο, Σάμο και Κω

Μετά τα συνεχή επεισόδια στα νησιά η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να ενισχυθούν περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις με 4 ομάδες ΟΠΚΕ

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στην φυσική και την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τα σχεδόν καθημερινά επεισόδια σε Hot Spot και δομές φιλοξενίας των νησιών του Αιγαίου, που έχουν επιφορτιστεί και με το μεγαλύτερο βάρος από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Ειδικότερα, περιστατικά όπως αυτά της Μόριας Λέσβου, και της Σούδας Χίου έχουν προβληματίσει πάρα πολύ τις Αρχές για την κλιμάκωση που παρουσιάζεται στα βίαια ξεσπάσματα στις περιοχές αυτές, αλλά και για την δράση που έχουν αναπτύξει ακραία στοιχεία. Αυτά σε συνδυασμό δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να προλάβει στο μέτρο του δυνατού και να το διαχειριστεί.

Οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις ακόμα και με την ενίσχυση διμοιριών ΜΑΤ παραμένουν λιγοστές, σε σχέση με το πλήθος του κόσμου και των περιστατικών που έχουν να διαχειριστούν, ενώ η πλήρης απασχόληση των αστυνομικών δυνάμεων με τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχει μετατρέψει κυριολεκτικά σε ξέφραγα αμπέλια τις περιουσίες των κατοίκων των νησιών αυτών, αφού ουσιαστικά αυτό επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία και στα υπόλοιπα αστυνομικά καθήκοντα.

ADVERTISING

Γι αυτό λοιπόν η φυσική και η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν να ενισχύσουν Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω με αντίστοιχα τέσσερις ομάδες ΟΠΚΕ σε κάθε νησί, αποτελούμενες από 10-12 άρτια εκπαιδευμένους κομάντο για την πάταξη της εγκληματικότητας στα νησιά αυτά απ' όπου και αν αυτή προέρχεται, για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους, για πραγματοποίηση περιπολιών, αλλά και για ενίσχυση των συναδέλφων τους σε περίπτωση ακραίων επεισοδίων όπως αυτά που δυστυχώς έχουν συμβεί ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί πως στα νησιά αυτά, πέρα από την ύποπτη δράση κάποιων αυτοαποκαλούμενων “αλληλέγγυων” που ξεσηκώνουν τους μετανάστες, πολλές φορές με την διασπορά ψευδών ειδήσεων, έχει παρατηρηθεί παράνομη δράση κάποιων μεταναστών που δεν έχουν σχέση με τους πρόσφυγες και τα γυναικόπαιδα, αλλά και η ανάπτυξη παράνομων δράσεων από διάφορα ακραία στοιχεία που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα νησιά αυτά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το αντίο αστυνομικού στο προσφυγόπουλο που κάηκε στη Μόρια

Άγνωστοι έσπασαν τα μνήματα και τους σταυρούς στο Νεκροταφείο της Μόριας

Εκρηκτικό 'κοκτέιλ' τρόμου στη Χίο με οργισμένους μετανάστες, κατοίκους και ακροδεξιούς

SHARE:

24Media Network