Θάνατος 3χρονης: “Νοσηλεύτηκε χωρίς διάγνωση” καταγγέλλει η οικογένεια του κοριτσιού

Θάνατος 3χρονης: “Νοσηλεύτηκε χωρίς διάγνωση” καταγγέλλει η οικογένεια του κοριτσιού

H τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της άτυχης 3χρονης τόνισε από το νοσοκομείο,"δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του παιδιού".

Η άτυχη 3χρονη που κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης «νοσηλεύτηκε πολλές μέρες, χωρίς να υπάρχει διάγνωση» τόνισε το πρωί της Τετάρτης (4/5) η τεχνική σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου.

Το κοριτσάκι είχε αρχικά νοσηλευτεί για πρήξιμο στον αστράγαλο. Η κα. Αποστολίδου σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το αν το παιδί είχε νοσήσει με Covid-19 ότι, «είχαν νοσήσει οι γονείς και είχαν βρεθεί αντισώματα στα παιδιά, τα οποία μπορεί να το πέρασαν ασυμπτωματικά».

Ξεκαθάρισε ακόμη πως, από το νοσοκομείο, «δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του παιδιού».

Ενόψει της ιατροδικαστικής εξέτασης, είπε πως πρόκειται για «ένα μικρό παιδί και πρέπει να καλύψουμε τα πάντα», εξηγώντας πως η ίδια θα είναι παρούσα στην ιατροδικαστική εξέταση.

Στις εξηγήσεις που δόθηκαν για το παιδί ήταν η νόσος Καβασάκι, αλλά και η πιθανότητα long covid.

Τέλος, αναφορικά με τα όσα της έχουν πει οι γονείς του παιδιού, είπε πως, αυτό που είπαν και δεδομένης της συντριβής την οποία βιώνουν είναι πως, «καθυστέρησε η διενέργεια της αξονικής, όσο νοσηλευόταν το παιδί».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου μεταφέρθηκε, αρχικά, το παιδί με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Από την πλευρά τους, οι γονείς του άτυχου κοριτσιού, αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα