Θάνατος Λαγούδη: Δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον φίλου της

Η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη που βρήκε τραγικό θάνατο στη λίμνη Τριχωνίδα των περασμένο Ιανουάριο

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατ’ αγνώστων για πλήθος αδικημάτων μεταξύ των οποίων και αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Απόλυτη ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε δίωξη κατά συγκεκριμένου ατόμου που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης μητέρας. Το πρόσωπο αυτό βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και της σύστασης συμμορίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατ’ αγνώστων για πλήθος αδικημάτων μεταξύ των οποίων και αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής μιλώντας στο «Τούνελ», τόνισε ότι το άτομο αυτό θα κληθεί να απολογηθεί στην Εισαγγελία Αγρινίου άμεσα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα των δικαστικών αρχών για τα υπόλοιπα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα εμπρησμού και ηθική αυτουργία για όλα αυτά.

Όλο το προηγούμενο διάστημα από το θάνατο της μητέρας, η έρευνα της Αστυνομίας συνέκλινε στην εκδοχή της αυτοκτονίας, κάτι που δεν πίστεψε ποτέ η οικογένειά της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη έφευγε από το σπίτι της στις 10:30 το πρωί, λέγοντας ότι πάει να φέρει καφέ και γλυκά.

Με βάση τα στοιχεία των Αρχών, η ίδια ψώνισε, αλλά αντί να κατευθυνθεί εκ νέου προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολούθησε ένα διαφορετικό δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της γέμισε ένα μπιτόνι και μετά αποφάσισε να μεταβεί στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμιση περίπου ώρας και με κίνδυνο να χτυπήσει το αυτοκίνητό της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι κακός χωματόδρομος.

Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται ένα πυκνό "κουβάρι", γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας με τις νέες αποκαλύψεις να φέρνουν την απόλυτη ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις.

Μέχρι σήμερα άλλωστε οι Αρχές εστίαζαν σε δύο πρόσωπα. Πρόκειται για έναν 50χρονο, καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση οκτώ φορές και έναν 55χρονο. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται πως την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα. Τότε, που σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, η άτυχη μητέρα πάλευε να σωθεί από τις φλόγες.

"Τα ευρήματα τα διάσπαρτα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και με το άλλο αποτύπωμα το οποίο υπάρχει στο πίσω δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου δείχνουν κατάσταση σύγχυσης εκείνη τη στιγμή, δηλαδή προσπάθεια διαφυγής από το αυτοκίνητο" είχε επισημάνει στο κανάλι STAR ο τεχνικός σύμβουλος Τάσος Δέδες.

Πηγή: 

anikolouli.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δολοφονία Λαγούδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανατροπή-βόμβα στην υπόθεση Λαγούδη: Το φιλικό πρόσωπο και το χρονικό του θανάτου

"Βόμβα" στην υπόθεση Λαγούδη: Δίωξη σε φιλικό πρόσωπο της άτυχης 44χρονης

Υπόθεση Λαγούδη: Σε δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος εστιάζουν οι αρχές

SHARE:

24Media Network