Θάνατος τριών κοριτσιών: Προσήχθη η Ρούλα Πισπιρίγκου πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με εισαγγελική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η μάνα των τριών αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα προσήχθη και οδηγείται στην Ασφάλεια Αττικής για να εξεταστεί.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του NEWS 24/7, μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η μάνα των τριών αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα προσήχθη και οδηγείται στην Ασφάλεια Αττικής για να εξεταστεί και από εκεί στην Εισαγγελέα, η οποία διέταξε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με τη δικονομία αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

ADVERTISING

Καθώς όλα δείχνουν, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στην Τζωρτζίνα, φανέρωσαν ότι στον οργανισμό της υπήρχε συγκέντρωση αναισθητικού φαρμάκου (κεταμίνη) που δεν δικαιολογείται η χορήγησή του από τις νοσηλείες που είχαν προηγηθεί στα νοσοκομεία απ’ όπου πέρασε και έτσι πλέον οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Ήθελε να αυτοκτονήσει η μάνα;

Η απόφαση της εισαγγελέως ήρθε μετά από πληροφόρησή της από την ΜΚΟ «Κλίμακα», ότι η μάνα των τριών παιδιών εξέφρασε πρόθεση να αυτοκτονήσει και έτσι για να προλάβει η εισαγγελία τυχόν αρνητικές εξελίξεις και ως προς την ζωή της ίδια και ως προς την ανάδειξη της αλήθειας στην υπόθεση αυτή, δόθηκε η αστραπιαία αυτή εντολή.

Η παραπάνω εξέλιξη αφορά αποκλειστικά το σκέλος για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Για τους θανάτους των υπολοίπων παιδιών, η έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού δημιουργηθεί δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η ουσία δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή που είχαν δώσει οι γιατροί.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας "ποτέ".

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

Την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

Για "εγκληματική δράση" κάνει πάντως λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: "Μιλάμε για μια ισχυρή πιθανότητα για εγκληματική ενέργεια από κάποιο εξωγενή παράγοντα. Με το πέρας των αποτελεσμάτων και την έκθεση του ιατροδικαστή θα έχουμε και την ακριβή αιτία θανάτου που για να τρέχουν αυτές οι εξελίξεις, μιλάμε για μια εγκληματική ενέργεια".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάτρα, Τοπικά Νέα, Θάνατος Τριών Κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου
SHARE:

24Media Network