Θάνατος Τζωρτζίνας: Οι 10 εφιαλτικοί μήνες και η ψυχραιμία της Πισπιρίγκου

Θάνατος Τζωρτζίνας: Οι 10 εφιαλτικοί μήνες και η ψυχραιμία της Πισπιρίγκου
Η Τζωρτζίνα και η μητέρα της INTIME NEWS

Εννέα ανεξήγητα και αιφνίδια περιστατικά που όσο και αν προσπαθούσαν οι θεράποντες ιατροί, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τί τα προκαλούσε. Τα επεισόδια που βασάνιζαν τη μικρή Τζωρτζίνα αργά και έντονα.

Για περίπου 10 μήνες η μικρή Τζωρτζίνα μεταφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, δίχως να δοθεί μία απάντηση. Μέχρι που τον περασμένο Ιανουάριο, έφυγε από τη ζωή στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐας Κυριακού” με το ιατρικό προσωπικό να κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες και τη μητέρα της “ψύχραιμη” να βλέπει το τρίτο κατά σειρά παιδί της φεύγει από τη ζωή.

Τα όσα περιγράφονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας γύρω από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, οδηγώντας στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του ίδιους της του παιδιού, προκαλούν αποτροπιασμό. Ωστόσο, ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να δώσει απαντήσεις είναι η ίδια η κατηγορούμενη, η οποία την ερχόμενη Δευτέρα -κατά την απολογία της- θα δεχθεί τις ερωτήσεις της 18ης τακτικής ανακρίτριας γύρω από την κατηγορία που της έχει αποδοθεί.

Άγνωστο δε παραμένει ποιος τελικά θα είναι ο δικηγόρος που θα επιχειρήσει να την υπερασπιστεί, αφού μέσα σε μόλις 24 ώρες η κατηγορούμενη έμεινε δύο φορές χωρίς συνήγορο. Ο Νικ. Ιωάννου που μετέβη μαζί της στο ανακριτικό γραφείο ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι παραιτείται, αναφέροντας σε ανακοίνωση του ότι: “τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση”.

Αν και μέχρι σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου διατηρεί σιγή ιχθύος, αρνούμενη με κάθε τρόπο την εμπλοκή της στην υπόθεση, σύντομα θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για όσα τις αποδίδονται. Ακόμα και οι πληροφορίες γύρω από το διάλογο που φέρεται να είχε με τον αρχικό δικηγόρο της Απ. Λύτρα, ο οποίος παραιτήθηκε πριν την έλευση της στα δικαστήρια, καταδεικνύουν την απουσία απαντήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ρούλα Πισπιριγκου. Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται μα αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιου της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η επόμενη ημέρα

Ωστόσο, η έρευνα για τις συνθήκες κατά από τις οποίες έφυγε η Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022, μερικές μόλις ημέρες μετά το θάνατο της 6 μηνών αδελφής της, Ίριδας, θα συνεχιστεί, προκειμένου να εντοπιστούν πρόσθετα στοιχεία. Δεν αποκλείεται να ζητηθεί η άρση απορρήτου των επικοινωνιών της κατηγορούμενης, αλλά και να ερευνηθούν και οι επικοινωνίες στα social media.

Όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν εκτενείς προσπάθειες για να εντοπιστεί ο προμηθευτής της συγκεκριμένης ουσίας που χορηγήθηκε στην 9χρονη, αφού από το διαβιβαστικό προκύπτει ότι η κεταμίνη δεν αποτελούσε μέρος της φαρμακευτικής της αγωγής, με τους γιατρούς να αρνούνται ότι της την χορήγησαν εκείνη. Παράλληλα, θα διερευνηθεί περαιτέρω και ο ρόλος που ενδεχομένως έχουν ακόμα δύο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, σε αυτό το ειδεχθές έγκλημα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός που ανέλαβε την υπόθεση, αναμένεται να ανοίξει στο πλαίσιο της έρευνας τους φακέλους των θανάτων τόσο της Ίριδας όσο και της 3,5 ετών Μαλένας που ήταν η πρώτη που πέθανε ξαφνικά, τον Απρίλιο του 2019, και ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έλεγαν πως είχε ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Δείτε το βίντεο του 24 Media Lab:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα