Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Νέα μαρτυρία-Τον είδε να φωνάζει “βοήθεια” στην Πατησίων

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Νέα μαρτυρία-Τον είδε να φωνάζει “βοήθεια” στην Πατησίων

Ο θάνατος που σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου διερευνάται ακόμη με μαρτυρίες να εξετάζονται ως προς το τι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού. Το νέο βίντεο-ντοκουμέντο συνοδεύεται από μαρτυρία κοπέλας για το τί είχε γίνει πριν κατευθυνθεί προς το ταχυφαγείο.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο που ρίχνει φως στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου δημοσιεύει σήμερα το News 24/7.

Ο θάνατος που σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου διερευνάται ακόμη με μαρτυρίες να εξετάζονται ως προς το τι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού του 33χρονου την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Τα πλάνα επιβεβαιώνουν όλα όσα έχουν υποστηρίξει δυο μάρτυρες στις καταθέσεις τους, όπως τις έχει παρουσιάσει το News 24/7.

Κατά το απόσπασμα που καταγράφεται εδώ, ένα άτομο όχι μόνο του κλείνει την είσοδο στο κατάστημα αλλά στην κυριολεξία τον απωθεί με ένταση. Το ντοκουμέντο συμφωνεί με την κατάθεση υπαλλήλου του ταχυφαγείου ότι ο Ζακ προσπάθησε να μπει στο κατάστημα και κάποιος τον απώθησε.

Υπάρχει ακόμη μαρτυρία νεαρής κοπέλας ενώπιον του ανακριτή η οποία κατέθεσε ότι τον είδε νωρίτερα να περνάει από την πλευρά της Πατησίων και να φωνάζει “βοήθεια”. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το σενάριο απόπειρας ληστείας ή κλοπής έχει απομακρυνθεί, γιατί με δεδομένο ότι έμεινε αρκετά λεπτά έξω από το ταχυφαγείο, δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια του, παρά μόνο ένα μπουκάλι νερό.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως δεν ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του 33χρονου στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο.

Οι μαρτυρίες

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, στην ΕΛΑΣ δεν εξετάζουν μόνο τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά πολλά ακόμη από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων και όχι μόνο κάποια αποσπασματικά πλάνα, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Μάλιστα, το υλικό θα ζητήσει και η οικογένεια του θύματος που θα έχει πλέον επίσημη νομική εκπροσώπηση στην υπόθεση.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει βέβαια να επιβεβαιωθούν, στην ασφάλεια έχει καταθέσει άνθρωπος που φέρεται να ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο την στιγμή της επίθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο άνδρας, οι δύο τους ήταν για καφέ και ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψει, αλλά να προφυλαχτεί καθώς στην καφετέρια που βρίσκεται στον πεζόδρομο ξέσπασε έντονος καβγάς. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο σενάριο της κατάθεσης ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο, πανικοβλήθηκε και δεν κατάλαβε για ποιο λόγο άρχισε να δέχεται επίθεση.

Εντύπωση προκαλεί πάντως, η περιγραφή της αντίδρασης ενός πολίτη, ο οποίος -όπως καταθέτει- έβαλε στην καρωτίδα του Ζακ Κωστόπουλου το περιβόητο μαχαίρι.

“Πριν έρθουν οι αστυνομικοί, όσο ήταν πεσμένος έξω, το παιδί κράταγε ένα κουζινομάχαιρο, κάποιος από τους περαστικούς του το πήρε, το κόλλησε στην καρωτίδα του και του φώναζα “τώρα τι θα κάνεις, θα τον σφάξεις, είσαι με τα καλά σου;”. Μετά δεν ξέρω τι απέγινε το μαχαίρι. Δεν ξέρω πως είχε βρεθεί αρχικά το μαχαίρι στα χέρια του, δεν είδα από που το έπιασε ή το έβγαλε, δεν ξέρω πως βρέθηκε”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο 33χρονος φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, “σερνόταν και παρακρατούσε, δεν είχε σταθερό βήμα”. Παράλληλα, αντίθετα με τον κατηγορούμενο κασμηματοπώλη, επισημαίνει πως “τα τζάμια τα σπάγανε οι απ’ έξω, ο ιδιοκτήτης με κανά δυο άλλους, με καρέκλες, τραπέζια και τον είδα να πετάει μια πέτρα προς τα μέσα, δεν ξέρω αν τον πέτυχε”, ενώ σε άλλο σημείο λέει πως προτού εκείνος και μία περαστική παρέμβουν για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός, “είδα το παιδί να προσπαθεί να βγει μπουσουλώντας μέσα από την τζαμαρία που είχε απομείνει, τον κλωτσήσανε πρώτα ο κύριος με το άσπρο πουκάμισο και μετά ο ιδιοκτήτης, με πολύ δυνατές κλοτσιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα όπου ακουμπούσε το παιδί σκιζόταν και μάτωνε. Οι κλοτσιές στο κεφάλι ήταν πολύ δυνατές, όπως έφευγε δεξιά αριστερά από τις κλοτσιές χτύπαγε στα τζάμια που είχαν απομείνει στη βιτρίνα. Είχε αίματα παντού”. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο μάρτυρας τους είπε “αφού τον πιάσατε γιατί συνεχίζετε; Θα τον σκοτώσετε”, ενώ “είχε μαζευτεί κόσμος ο οποίος απλά παρακολουθούσε χωρίς να παρεμβαίνει”. Τότε μόνο, η γυναίκα τους φώναξε “έλεος, αφήστε το παιδί τί είναι αυτά που κάνετε;”.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει βέβαια να επιβεβαιωθούν, στην ασφάλεια έχει καταθέσει άνθρωπος που φέρεται να ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο την στιγμή της επίθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο άνδρας, οι δύο τους ήταν για καφέ και ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψει, αλλά να προφυλαχτεί καθώς στην καφετέρια που βρίσκεται στον πεζόδρομο ξέσπασε έντονος καβγάς μεταξύ τρίτων ατόμων χωρίς εκείνος να εμπλακεί. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο σενάριο της κατάθεσης ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο, πανικοβλήθηκε και δεν κατάλαβε για ποιο λόγο άρχισε να δέχεται επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα