Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ότι “παρασύρθηκε από τους γύρω του” λέει τώρα ο κοσμηματοπώλης

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Ότι “παρασύρθηκε από τους γύρω του” λέει τώρα ο κοσμηματοπώλης
Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος Eurokinissi

Τί φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ο 73χρονος που ξυλοκόπησε το Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν πεθάνει κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Στην ταραχή του λόγω της συμπεριφοράς του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και στη συμπεριφορά των γύρω του από την οποία… παρασύρθηκε, απέδωσε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης την βίαιη συμπεριφορά του, που οδήγησε στο θάνατο τον άτυχο ακτιβιστή.

Ο κατηγορούμενος για κακουργηματική θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα όσα έπραξε.

Είπε στον ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες: «Βρισκόμουν υπό το καθεστώς έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του. Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολύτιμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου».

Να σημειωθεί ότι ο 73χρονος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα.

Ο συνήγορός του, Χάρης Αναγνωστόπουλου, δήλωσε μετά την απολογία του εντολέα του: «Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι. Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο».

Επεσήμανε δε πως από την ιατροδικαστική έκθεση έχει αποκλειστεί ότι τα χτυπήματα και οι αμυχές οδήγησαν στο θάνατο, προσθέτοντας: «ο εντολέας μου λυπάται για ό,τι συνέβη, αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα