Θάνος Μικρούτσικος: “Ποτέ δεν κρύφτηκα” – Οι τελευταίες του αναρτήσεις

Θάνος Μικρούτσικος: “Ποτέ δεν κρύφτηκα” – Οι τελευταίες του αναρτήσεις
Ο Θάνος Μικρούτσικος Eurokinissi

Το τελευταίο διάστημα ο Θάνος Μικρούτσικος έκανε συχνές αναρτήσεις μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, μιλώντας με δύναμη και αισιοδοξία για όσα περνούσε.

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο σπουδαίος καλλιτέχνης Θάνος Μικρούτσικος, μετά από μάχη με τον καρκίνο, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο.

Ο αγαπημένος Έλληνας συνθέτης το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική, έχοντας δίπλα του όλη την οικογένειά του.

Από την αρχή της αρρώστιας του μέχρι και το τέλος, κρατούσε μία αξιοπρεπέστατη στάση και στεκόταν αγέρωχος μπροστά στις δυσκολίες, ενώ δήλωνε “Τον καρκίνο δεν τον φοβάμαι” και το εννοούσε.

Ο ίδιος έκανε συχνές αναρτήσεις μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, μιλώντας με αισιοδοξία για τη μάχη που έδινε και έχοντας μεγάλη πίστη στο ότι θα τα κατάφερνε να νικήσει τον θάνατο.

Στην τελευταία του ανάρτηση ο Θάνος Μικρούτσικος έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημασία της αιμοδοσίας, καθότι ο ίδιος χρειάστηκε, όπως εξομολογήθηκε, πολλές φορές να κάνει μετάγγιση αίματος.


Στις αρχές του Δεκεμβρίου η κατάσταση της υγείας του είχε χειροτερέψει, κάτι που μοιράστηκε και ο ίδιος με τους διαδικτυακούς του φίλους στο Facebook.

Είτε με δικά του λόγια, είτε με τους στίχους αγαπημένων του ποιητών, ο Θάνος στεκόταν δυνατός απέναντι στον καρκίνο και πάλευε να τον νικήσει, ενώ δεν έχανε ποτέ το κουράγιο του.

“Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” έγραφε ο Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ και ο Θάνος Μικρούτσικος το έκανε πράξη με τη δύναμή του.

Ακόμη και τους τελευταίους μήνες της ζωής του ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός, αφού ανέβασε την παιδική παράσταση “Ως την άκρη του κόσμου” στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Μέχρι την τελευταία στιγμή έστελνε μέσα από το έργο του τα μηνύματά του για τα κοινωνικά ζητήματα, όπως ήταν η εν λόγω παράσταση που αφορούσε τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Στις 29 Ιουνίου 2019 ο σπουδαίος καλλιτέχνης έδωσε την τελευταία του μεγάλη συναυλία στον κατάμεστο χώρο του Ηρωδείου, ευχαριστώντας τον κόσμο που στεκόταν στο πλευρό του και δίνοντας απλόχερα την αγάπη του.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα