Θέμα στην Telegraph έγινε η Αντωνιάδου – Η Wikipedia άλλαξε το λήμμα

Θέμα στην Telegraph έγινε η Αντωνιάδου – Η Wikipedia άλλαξε το λήμμα

Το όνομά της εκτός από τα ελληνικά ΜΜΕ άρχισε να απασχολεί και τα διεθνή, τα οποία αναπαράγουν την υπόθεση που έχει γίνει viral στα social media. Το πού εργάστηκε και σε ποιες ερευνητικές ομάδες είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις.

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα της Ελένης Αντωνιάδου.

Η Telegraph, σε εκτενές ρεπορτάζ, αναφέρεται στην υπόθεση που έχει γίνει Viral στα social media.

Δημοσίευμα με τίτλο «Η πρώτη Ελληνίδα Barbie κατηγορείται ότι ψευδώς δούλεψε στη NASA», επικαλείται τον εκπρόσωπο της NASA που δήλωσε οτι η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η εφημερίδα προσέγγισε και την εταιρία Mattel προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις καθώς νωρίτερα, αυτή τη χρονιά, κατασκεύασε την Ελληνίδα Barbie εμπνευσμένη από την Ελένη Αντωνιάδου.

Το δημοσίευμα της Τelegraph

 

Το δημοσίευμα τονίζει επίσης οτι το όνομά της δεν περιλαμβάνεται στα αρχεία βραβεύσεων της NASA.

Την ίδια ώρα η Wikipedia άλλαξε τις πληροφορίες για την Ελένη Αντωνιάδου.

Στην κατηγορία “Σπουδές και Έρευνα” γράφει πως “είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ είναι, επίσης, κάτοχος  μεταπτυχιακού διπλώματος από το πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή. Συμμετείχε ως φοιτήτρια στη θερινή Ακαδημία της ΝΑΣΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα