Από θερμαντικά σώματα ο θάνατος δύο ηλικιωμένων από φωτιά στα σπίτια τους σε Ζωγράφου και Πύργο

Από θερμαντικά σώματα ο θάνατος δύο ηλικιωμένων από φωτιά στα σπίτια τους σε Ζωγράφου και Πύργο
Πυροσβεστική (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Αυξήθηκαν εκ νέου οι περιπτώσεις πυρκαγιών σε σπίτια από θερμαντικά σώματα στην πλειοψηφία του ηλεκτρικά, εξαιτίας της ακρίβειας στα καύσιμα που έχει σπρώξει τους πιο αδύναμους καταναλωτές εκ νέου σε πιο επισφαλείς μεθόδους θέρμανσης.

Τραγικές είναι οι συνέπειες της ακρίβειας σε συνδυασμό με το τσουχτερό κρύο που από την μία κάνει απλησίαστη την επιλογή καυσίμων για θέρμανση και από την άλλη σπρώχνει τους πιο αδύναμους καταναλωτές εκ νέου στην επιλογή ηλεκτρικών θερμαντικών μέσων και άλλων επισφαλών τρόπων θέρμανσης.

Δυστυχώς, γεγονότα που την περίοδο της οικονομικής κρίσης ήταν καθημερινά, έχουν αρχίσει να κάνουν πάλι την εμφάνισή τους.

Στου Ζωγράφου, μία 82χρονη που έμενε μόνη της εντοπίστηκε τα ξημερώματα απανθρακωμένη και σε εμβρυακή στάση στο κρεβάτι της, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Γρηγορίου Κουσίδου στο δήμο Ζωγράφου Αττικής. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 2 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία.

Στην περιοχή Βώλακας Πύργου του νομού Ηλείας, επίσης τα ξημερώματα, εντοπίστηκε νεκρός ένας 72χρονος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην οικία. Για τα ανωτέρω περιστατικά, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα, αλλά ήδη τα πρώτα ευρήματα κάνουν λόγο για πρόκληση πυρκαγιών από θερμαντικά μέσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα