Θεσσαλονίκη: Οργιάζει το ντελίβερι στα σχολεία λόγω κλειστών κυλικείων

Θεσσαλονίκη: Οργιάζει το ντελίβερι στα σχολεία λόγω κλειστών κυλικείων
Μαθητής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης MotionTeam

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολικά κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας για λόγους ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει.

Μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν σταδιακά, ωστόσο τα κυλικεία τους παραμένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το voria.gr το συγκεκριμένο γεγονός, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα ντελίβερι διανομών παντός τύπου προϊόντων. 

Σε ανακοίνωσή τους οι κυλικειάρχες της Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι οι μαθητές ελλείψει κυλικείου καλούν από τα τηλέφωνα τους και παραγγέλνουν από καφέ, αναψυκτικά έως και τρόφιμα από διάφορα καταστήματα. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, μαθητές παραγγέλνουν κάθε είδος τροφίμου ή ποτού και καφέ χωρίς να υπάρχουν μέτρα πρόληψης λόγω του κορονοϊού, ενώ όπως λένε γίνεται και καταπάτηση νομοθεσίας αφού δεν επιτρέπεται η είσοδος «κάθε εξωσχολικού μέσα στα σχολεία αλλά και την πώληση όλων αυτών των ειδών που ρητά απαγορεύεται να καταναλώνονται από τους μαθητές». 

«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει περιορισμός στην είσοδο τόσων διαφορετικών ατόμων μέσα στο χώρο του σχολείου, λόγω κορονοιού. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει απολύτως καμία προφύλαξη. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει περιορισμός ή οδηγία ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Τη στιγμή που δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε τις οικογένειες μας, βρεθήκαμε ως θεατές σε ένα τεράστιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζαμε από πριν, να γιγαντώνεται και να γίνεται παράνομα χωρίς κανείς να παίρνει θέση», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κυλικειάρχες των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα