Θεσσαλικός Κάμπος: Σοκαριστικές εικόνες πριν και μετά την κακοκαιρία

Θεσσαλικός Κάμπος: Σοκαριστικές εικόνες πριν και μετά την κακοκαιρία

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τον Θεσσαλικό Κάμπο, όπου ολόκληρα χωριά έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό. Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Ολόκληρα χωριά στον Θεσσαλικό Κάμπο έχουν βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, με την αγωνία για τους αγνοούμενους να κορυφώνεται.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πρόλαβαν να εγκαταλείψουν την περιοχή αλλά και εκείνων βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι κάτω από το νερό παραμένει άγνωστος. Ρεύμα και νερό έχει διακοπεί από χτες, Τετάρτη (6/9), με αποτέλεσμα η επικοινωνία με τους κατοίκους να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, ο Θεσσαλικός Κάμπος έχει μετατραπεί σε απέραντη λίμνη. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής, στην παρακάτων φωτογραφία, ανάμεσα στα βουνά διακρίνεται το χωριό Βλοχός Καρδίτσας. Όπως φαίνεται, έχει βυθιστεί κάτω από το νερό.

Δεξιά είναι ο Παλαμάς, ο οποίος απαριθμεί γύρω στους 6.000 κατοίκους. Και εκεί δεκάδες σπίτια έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά με τους κατοίκους να απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια από το βράδυ της Τετάρτης (6/9).

Το χωριό Βλοχός στην Καρδίτσα κάτω από το νερό Caption/Glomex

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από την περιοχή πριν και μετά από την καταστροφή.

Βλοχός, πριν και μετά Caption/Glomex

Υπολογίζεται ότι η στάθμη του νερού βρίσκεται στα 4-5, και ίσως και παραπάνω, μέτρα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα