Θεσσαλονίκη: Επίθεση ακροδεξιών με αλυσίδες και taser σε μέλη της ΚΝΕ – Τέσσερις τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Επίθεση ακροδεξιών με αλυσίδες και taser σε μέλη της ΚΝΕ  – Τέσσερις τραυματίες
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (αρχείο) Thestival.gr

Επίθεση από ακροδεξιούς με αλυσίδες και taser δέχτηκαν μέλη της ΚΝΕ, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Τραυματίστηκαν 4 άτομα. Σε πάνω από 10 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Νέα επίθεση ακροδεξιών σε βάρος μελών της νεολαίας της ΚΝΕ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (03/10) στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, οι δράστες της επίθεσης ενημερώθηκαν ότι νεολαίοι της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση και μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας.

Περίπου 10 – 15 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ με χοντρές αλυσίδες, καδρόνια και taser, ενώ στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Θεσσαλονίκη: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση Thestival.gr

Για τη στιγμή της επίθεσης μίλησαν αυτόπτες μάρτυρες στο GRTimes.gr, αναφέροντας ότι περίπου 10 άτομα εμφανίστηκαν από το πουθενά οπλισμένα με αλυσίδες, taser και άλλα αντικείμενα, και άρχισαν να χτυπούν τα μέλη της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβρισκαν μπροστά τους.

Τα χτυπήματα, μάλιστα, ήταν εξαιρετικά δυνατά ακόμη και στο κεφάλι των θυμάτων τους και για αυτό τον λόγο, όπως λένε τα μέλη της ΚΝΕ, επρόκειτο για μία δολοφονική και εξαιρετικά βίαιη απρόκλητη επίθεση.

Στη διάρκεια του επεισοδίου τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 14 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση.

Στην πλατεία Ελευθερίας αυτήν την ώρα έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή νέων επεισοδίων.

Την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ. Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός».

Η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την επίθεση, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. «Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς» επισημαίνει στην ανακοίνωση της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο (03/10), δημιουργήθηκε ένταση στην δυτική Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο κινητοποιήσεις – η μία από μέλη αριστερών οργανώσεων και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και η άλλη από εθνικιστική οργάνωση, με αφορμή τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ της περιοχής.

Ειδικότερα, μέλη του «Ιερού Λόχου» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τερψιθέας, ύστερα από σχετικό κάλεσμα. Οι συγκεντρωθέντες έκαναν πορεία στην περιοχή και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Σε απόσταση 200-300 μέτρων και ειδικότερα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, υπήρξε αντιφασιστικό κάλεσμα ως απάντηση στην κινητοποίηση της πλατείας Τερψιθέας. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία επί της οδού Λαγκαδά, κινήθηκαν αρχικά προς τα δυτικά και επέστρεψαν στην αφετηρία τους, για να συνεχίσουν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καθώς η πορεία κατευθυνόταν προς την οδό Εγνατία προκλήθηκαν μικρής διάρκειας επεισόδια, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Από το σημείο έγιναν δύο προσαγωγές. Οι διαδηλωτές σκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους και στη συνέχεια συγκρότησαν νέα πορεία η οποία κινήθηκε προς την οδό Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα