Θεσσαλονίκη: Ασιατικό πτηνό βρέθηκε σε πρασιά πολυκατοικίας

Θεσσαλονίκη: Ασιατικό πτηνό βρέθηκε σε πρασιά πολυκατοικίας
FACEBOOK

Κάτοικος στην περιοχή της Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη εντόπισε σε πυλωτή πολυκατοικίας ένα σπάνιο πτηνό, το οποίο συναντάται κυρίως σε δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ένας όμορφος αρσενικός φασιανός, είδους που συναντάται σε δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, φιλοξενείται από την προηγούμενη Πέμπτη στον ζωολογικό κήπο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Τετάρτης μία κάτοικος στην περιοχή της Καλαμαριάς κάλεσε την εθελοντική ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων (Animal Rescue and Defence Squad) για να την ενημερώσει πως ένα θηλυκό παγώνι -έτσι νόμιζε στην αρχή- βρισκόταν στην πρασιά της πολυκατοικίας της.

ADVERTISING

Στο σημείο έφτασε άμεσα η ομάδα και κατάλαβε πως επρόκειτο για έναν αρσενικό φασιανό, τον οποίο και μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο.

Πρόκειται για ένα είδος φασιανού που βρίσκεται συχνά σε δάση και βουνά, της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αρσενικό είναι ασπρόμαυρο, ενώ το θηλυκό είναι κυρίως καφέ.

Όπως λέει στη Voria.gr ο ιδρυτής της ομάδας, Στέλιος Γερονυμάκης, το συγκεκριμένο πτηνό δεν έφερε δαχτυλίδι στο πόδι του, πράγμα που, όπως εξηγεί ο ίδιος, σημαίνει πως γεννήθηκε εδώ και δεν ήρθε από το εξωτερικό. «Πιθανολογείται ότι εκτρεφόταν από ιδιώτη, από όπου και μάλλον ξέφυγε», σχολίασε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network