Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο. Επτά προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο. Επτά προσαγωγές

Επτά προσαγωγές κατά την πρωινή αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο

Σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση στο παλιό ορφανοτροφείο "'Μέγας Αλέξανδρος", στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, που εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.

Επτά άτομα προσήχθησαν από το παλιό ορφανοτροφείο "Μέγας Αλέξανδρος" στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο εν λόγω κτίριο, που τα τελευταία χρόνια τελεί υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές.

Oι προσαχθέντες οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου θα εξεταστούν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν τα προσαχθέντα άτομα προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή εάν είναι αλλοδαποί που βρήκαν προσωρινά καταφύγιο στο κατειλημμένο κτίριο. Κατά τις έρευνες στους χώρους της κατάληψης κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, αλλά - όπως έγινε γνωστό - μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται κάποια "ύποπτα" ευρήματα.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. - παρουσία δικαστικού λειτουργού - περικύκλωσαν και εισέβαλαν στο κατειλημμένο κτίριο.

Το πρώην ορφανοτροφείο "Μέγας Αλέξανδρος" βρίσκεται στην οδό Γρ. Λαμπράκη και είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας. Εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και τελεί υπό κατάληψη.

*Φωτογραφία από seleo.gr

SHARE:

24Media Network