Θεσσαλονίκη: Δίωξη στο γιατρό που αποκάλυψε τα κενά στις ΜΕΘ

Γιατρός στο ΑΧΕΠΑ
Γιατρός στο ΑΧΕΠΑ EUROKINISI

Ο γιατρός του ΑΧΕΠΑ Θανάσης Σιούλης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο.

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα θα κληθεί να δώσει ο Θανάσης Σιούλης ο οποίος είχε προβεί σε σειρά αποκαλύψεων για την κατάσταση των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στη δίωξη προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στο οποίο εργάζεται ο γιατρός ο οποίος μόαιστα είναι και μέλος του ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης:

"Στον εισαγγελέα τόλμησε να παραπέμψει η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το γιατρό Θανάση Σιούλη, καταξιωμένο επιστήμονα και ανιδιοτελή άνθρωπο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Το "έγκλημά" του ήταν ότι τον Νοέμβριο του 2020 δήλωσε ότι η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ. Όμως η παραπομπή του Θανάση Σιούλη δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Ενώ η πανδημία σαρώνει την χώρα και το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης οι διοικήσεις των νοσοκομείων επιδίδονται σε όργιο απειλών και εκφοβισμού των εργαζομένων που τολμούν να αναδείξουν την τραγική πραγματικότητα των Νοσοκομείων. Απειλούν με ΕΔΕ και πειθαρχικούς ελέγχους, ενώ στην περίπτωση των μη μόνιμων υπαλλήλων, η απειλή είναι η μη ανανέωση ή διακοπή της σύμβασης. Η επίπληξη για δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ή ακόμα και για σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο. Στόχος τους είναι να συγκαλύψουν τα εγκληματικά λάθη και την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας. Οι διώξεις σε βάρος υγειονομικών εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να καταπνίξει κάθε φωνή που αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, απαιτεί:

Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.

Να θωρακιστεί το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με αύξηση των κρεβατιών ΜΕΘ, με στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αντί να κυνηγούν τους υγειονομικούς ας ασχοληθούν επιτέλους με τις ζωές και την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network