Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία με το "φακελάκι" για κρεβάτι ΜΕΘ

Το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" της Θεσσαλονίκης
Το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" της Θεσσαλονίκης INTIME NEWS

Συγγενής ασθενούς κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε "φακελάκι" 3.500 ευρώ για την εξασφάλιση μίας κλίνης στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος' - Εφόσον προκύψει ότι αληθεύει η καταγγελία, θα κινηθούν άμεσες ενέργειες, ώστε να ταυτοποιηθούν και να ελεγχθούν ποινικά οι δράστες.

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης έχει μπει η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας ότι γυναίκα ζήτησε «φακελάκι» 3500 ευρώ από συγγενή ασθενούς με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τού εξασφαλίσει μία κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας κι εφόσον προκύψει ότι αληθεύει να κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας - επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

ADVERTISING

Η καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Δευτέρας (29/11), σύμφωνα με την οποία, άγνωστη γυναίκα κάλεσε τη σύζυγο ασθενούς με κορονοϊό που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και της ζήτησε 3.500 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει και να της βρει κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Thestival, αντίστοιχο περιστατικό φέρεται να έχει γίνει και στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης.

Φακελάκι για ΜΕΘ: Επιβεβαιώνει την καταγγελία ο διοικητής του νοσοκομείου

Την καταγγελία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας.

Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.

Ειδικότερα, ο κ. Κάτσακας σε δηλώσεις του στο OPEN, είπε: "Πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός από τη Ρόδο και μας ενημέρωσε ότι ο πεθερός του είναι διασωληνωμένος σε εμάς και κάποια κυρία του τηλεφώνησε στη γυναίκα του και είπε ότι είναι υγειονομικός, επιταγμένος ιατρός, και ότι η ίδια θα μπει μέσα καθώς έχει μεγάλη δύναμη και πολλές γνώσεις και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, για να τον διασωληνώσει αλλιώς θα πεθάνει. Η ίδια ζητούσε 3.500 ευρώ".

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η γυναίκα αυτή δεν εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν την γνωρίζει και έκανε λόγο για κύκλωμα, αναφέροντας ότι “προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των συγγενών“.

Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και τηρείται σειρά προτεραιότητας.«Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα.» τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network