Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε τη μαραθωνοδρόμο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε τη μαραθωνοδρόμο
Περιπολικό της αστυνομίας στο σημείο που έχασε τη ζωή της η 42χρονη ποδηλάτισα ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/INTIME NEWS

Με εντολή του εισαγγελέα ο 50χρονος οδηγός φορτηγού που παρέσυρε 42χρονη ποδηλάτισσα και μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου αφέθηκε ελεύθερος. Δεν αντιλήφθηκε την πορεία του ποδηλάτου δίπλα του.

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο 50χρονος οδηγός φορτηγού, ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα το πρωί της Τρίτης την πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Δήμητρα Ιορδανίδου, σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Άγγελος Βάσσιος μελετώντας τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την τροχαία για το δυστύχημα, ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση και να συμπληρωθεί με τις αιματολογικές εξετάσεις με την πραγματογνωμοσύνη από το σημείο του δυστυχήματος, αλλά και με την εξέταση καμερών που ενδεχομένως υπάρχουν στο δρόμο και κατέγραψαν την πορεία των δύο οχημάτων.

Ο οδηγός του φορτηγού, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thesstoday.gr, βγαίνοντας από τα δικαστήρια αρνήθηκε να πει οτιδήποτε. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι στις εξηγήσεις που έδωσε στις αστυνομικές αρχές φέρεται να είπε ότι δεν αντιλήφθηκε την πορεία του ποδηλάτου δίπλα του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη, όταν η ποδηλάτισσα και πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Δήμητρα Ιορδανίδου παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό με αποτέλεσμα μάλιστα να εγκλωβιστεί κάτω από τις ρόδες του και να χάσει τη ζωή της.

GRTimes.gr

GRTimes.gr

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η γνωστή αθλήτρια έκανε προπόνηση με το ποδήλατό της, την πορεία του οποίου φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε ο οδηγός.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός της

GRTimes.gr

Η συλλυπητήρια δήλωση του ΣΕΓΑΣ

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου.

Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό, ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα