Θεσσαλονίκη: Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Κατσίφα

Θεσσαλονίκη: Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Κατσίφα

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, μεταξύ διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και αστυνομικών των ΜΑΤ.

Αποκλεισμένο παρέμεινε για αρκετή ώρα το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και παράλληλης αντισυγκέντρωσης.

Η πορεία διοργανώθηκε από την οργάνωση "Ιερός Λόχος" και όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα συγκεντρώθηκαν στην περιοχή των Δικαστηρίων. Την ίδια ώρα, μέλη του αποκαλούμενου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Αριστοτέλους, επί της οδού Τσιμισκή, την οποία και απέκλεισαν.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία για τον Κατσίφα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, δάδες και πανό, επιχείρησαν να κινηθούν προς το προξενείο της Αλβανίας, που βρίσκεται στην Τσιμισκή (και σε μικρή απόσταση από τη δεύτερη συγκέντρωση), αλλά συνάντησαν φραγμό με κλούβες της Αστυνομίας, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ιων. Δραγούμη. Ένας δεύτερος φραγμός είχε στηθεί επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία επέστρεψαν προς τα Δικαστήρια, ενώ μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στο μεταξύ, ειρηνικά ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πηγή: 

Βίντεο - hestival Gr

SHARE:

24Media Network