Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στην πορεία των φοιτητών

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στην πορεία των φοιτητών
Επεισόδια στην πορεία της Θεσσαλονίκης voria.gr

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και δυνάμεις των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, εκτός από αυτά της Αθήνας, με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών κατά την πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Voria, πέριξ του Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη υπήρξε μεγάλη ένταση, με δακρυγόνα και μολότοφ μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία ομάδα φοιτητικών συλλόγων που ήταν μπροστά στο ΥΜΑΘ προσπάθησε να ανέβει προς το δρόμο δεξιά του Διοικητηρίου, όταν εμποδίστηκε από αστυνομικούς. Τα αίματα άναψαν, έπεσαν δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ, με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκε και μία προσαγωγή διαδηλωτή.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Την 16.30 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (2.000) περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου, μέχρι το χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου είχαν συγκεντρωθεί από την 16.30 ώρα επίσης, άλλα (500) άτομα.

Τo κύριο σώμα των συγκεντρωμένων παρέμεινε στο σημείο μέχρι την 20.00 ώρα, οπότε και αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου και η συγκέντρωση -πορεία ολοκληρώθηκε ομαλά την 20.20 ώρα στην πλατεία Ομονοίας.

Στο διάστημα της πορείας και της συγκέντρωσης υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

Παράρτημα

1. Φοιτητικοί Σύλλογοι

2. Μαθητικοί Σύλλογοι

3. Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα