Επεισόδια και προσαγωγές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια και προσαγωγές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, κατά την διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια και προσαγωγές σημειώθηκαν σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στο οποίο συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα.

Επεισόδια προκληθηκαν ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις της αστυνομίας  περίπου στις 14:30, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Στις 15:45 σημειώθηκαν νέα επεισόδια επί της οδού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια, με την αστυνομία να κάνει εκ νέου χρήση χημικών για να απωθήσει τους διαδηλωτές, όταν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ. Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν πραγματοποιηθεί 30-40 προσαγωγές, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για βιαιοπραγίες των μελών της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” και των ΜΑΤ σε βάρος διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ.

Αιτήματά των διαμαρτυρόμενων είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η απόσυρση του Ν. 4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση. Ζητούν δε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν επίσης στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, προσήχθησαν 52 διαδηλωτές, ενώ τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το χρόνο διέλευσης της πορείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα