Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι αυτοί που μαχαίρωσαν το 12χρονο προσφυγόπουλο

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι αυτοί που μαχαίρωσαν το 12χρονο προσφυγόπουλο
Περίφραξη σχολείο, Αρχείο Eurokinissi

"Το παιδί είναι η δεύτερη χρονιά που πηγαίνει στο σχολείο και διαμένει στην περιοχή με την οικογένειά του σε διαμέρισμα και όχι σε κάποια δομή φιλοξενίας. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού" λέει στο News 24/7 ο αντιπρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχθηκε αλλοδαπός μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου σε σχολείο της Νεάπολης, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, που ερευνάται από το τμήμα ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έγγραφη ενημέρωση για τα γεγονότα, όπως αυτά καταγράφηκαν μέσα από μαρτυρίες εκπαιδευτικών και μαθητών, ζήτησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο News 24/7 ο αντιπρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Θεοδοσιάδης, την ώρα που το παιδί από το Κουβέιτ πήγαινε στο σχολείο δέχτηκε επίθεση, έξω από αυτό, από δύο εξωσχολικούς τους οποίους δεν αναγνώρισε, αφού είχαν αφού είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους.

“Το παιδί ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή του για το τι συνέβη. Αυτή την ώρα είναι καλά στην υγεία του. Οι άγνωστοι του έκαναν δύο χαρακιές στο χέρι. Το παιδί είναι η δεύτερη χρονιά που πηγαίνει στο σχολείο και διαμένει στην περιοχή με την οικογένειά του σε διαμέρισμα και όχι σε κάποια δομή φιλοξενίας. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού, το οποίο είναι μεμονωμένο για την περιοχή μας” λέει ο κ.Θεοδοσιάδης.

“Είχα μια προφορική ενημέρωση για το περιστατικό και ζήτησα να διερευνηθεί εμπεριστατωμένα τι ακριβώς συνέβη και υπό ποιες συνθήκες. Δόθηκε εντολή και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταγραφούν όλα αυτά γραπτώς, να έχουμε εικόνα, ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα στα επόμενα στάδια” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα