Θεσσαλονίκη: Φοιτητές ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ – Επεισόδια έξω από τη ΣΘΕ

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ – Επεισόδια έξω από τη ΣΘΕ
Αστυνομία στο ΑΠΘ eurokinissi

Κινητοποίηση φοιτητών στους χώρους του ΑΠΘ κατά της αστυνομικής παρουσίας στο Πανεπιστήμιο. Επεισόδια και μία προσαγωγή έξω από τη ΣΘΕ.

Κινητοποίηση με σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις Σχολές» πραγματοποιούν αυτή την ώρα στους χώρους του campus φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους με την αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ.

Ένα κοινό μέτωπο φοιτητών κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την πρωινή παρουσία ΜΑΤ και δυνάμεων της ασφάλειας έξω και μέσα στο ΑΠΘ. Περίπου 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη ΣΘΕ, όπου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα καλούν την Ελληνική Αστυνομία να αποχωρήσει από το campus.

Το πρωινό της Τρίτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σημαδεύτηκε από ισχυρές δυνάμεις που πλαισίωσαν τους χώρους για τη διεξαγωγή εργασιών για την απομάκρυνση των μπαζών από την επίθεση με βαριοπούλες που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Έτσι, οι φοιτητές επιχειρούν την τελευταία ώρα να συγκεντρώσουν κι άλλα άτομα για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ μάλιστα έχουν στήσει και μικροφωνική.

Θεσσαλονίκη: Αναβρασμός στο ΑΠΘ - Φοιτητές ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας

Επεισόδια έξω από τη ΣΘΕ

Σύμφωνα με το Grtimes, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες προς το σημείο που γίνονται εργασίες ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και πέταξαν κρότου λάμψης.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών μεταξύ νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και ακολούθησαν συγκρούσεις, που σαν αποτέλεσμα είχαν την προσαγωγή ενός νεαρού ατόμου που αναμένεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να μετατραπεί σε σύλληψη.

Αστυνομική βία eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές ζητούν την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ - Επεισόδια έξω από τη ΣΘΕ eurokinissi

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Thesstoday, στις 15.00 το μεσημέρι έχει προαναγγελθεί κινητοποίηση και στην πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους, εκπρόσωποι των οποίων θα προσπαθήσουν να συνομιλήσουν με τις πρυτανικές αρχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα