Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ. απομάκρυνε κόσμο από τις πλατείες – Είχε προηγηθεί ηχητικό μήνυμα

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ. απομάκρυνε κόσμο από τις πλατείες – Είχε προηγηθεί ηχητικό μήνυμα

Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν δεκάδες νεαρούς από το πεζοδρόμιο της οδού Μακένζυ Κινγκ στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από τα ηχεία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ.

Για ακόμη ένα βράδυ η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κλήθηκε να περιφρουρήσει την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της COVID-19. Ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία συγκέντρωσης της νεολαίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο κέντρο της πόλης είναι το τοιχίο της Αγίας Σοφίας.

Στην οδό Μακένζυ Κινγκ δίνουν ραντεβού κάθε βράδυ αρκετές δεκάδες νεαροί, σύμφωνα με το thestival.gr. Στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων συγκεντρώθηκαν στην οδό Αγίας Σοφίας αστυνομικοί των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε.






Σε κοντινή απόσταση κλήθηκε υποστηρικτικά μία διμοιρία των ΜΑΤ. Ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης αναπαρήγαγε από τα ηχεία του το μήνυμα του Αρχηγείου της Αστυνομίας για απαγόρευση του συνωστισμού.

Το μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο».

Το μήνυμα δεν ήταν αρκετό για να αποχωρήσουν οι νεαροί. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί ζήτησαν διά ζώσης από τους νεαρούς να απομακρυνθούν.

Το πεζοδρόμιο της Μακένζυ Κινγκ άδειασε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα