Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε στο Εφετείο ο επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών

Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Ο γυναικολόγος και επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό, με ποινή φυλάκισης 24 μηνών, για σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών του κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων.

Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο γυναικολόγος και επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής για τη σεξουαλική κακοποίηση φοιτητριών του κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων στο ιδιωτικό ιατρείο του.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη εις βάρος και των δύο καταγγελλουσών ενώ δέχτηκε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

ADVERTISING

Όπως σημειώνει το GRTimes, ο γιατρός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης 4 ετών, με τριετή αναστολή, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γυναικολόγος καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Βιασμός, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network