Θεσσαλονίκη: Κρέμασαν πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Θεσσαλονίκη: Κρέμασαν πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τρικάκια από εκπαιδευτικούς που ζητούν την μονιμοποίηση των αναπληρωτών

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Εγνατίας εισήλθε ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την μονιμοποίησή τους.

Οι εκπαιδευτικοί κρέμασαν πανό από τα γραφεία και πέταξαν τρικάκια, ενώ όπως ανέφεραν σκοπεύουν να παραμείνουν στα γραφεία έως τις 15:00 σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, φωνάζοντας συνθήματα για την κατάσταση στην Παιδεία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και δάσκαλοι και καθηγητές ειδικής αγωγής που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν από διάφορα μέρη της Βορείου Ελλάδος, όπως η Καστοριά, το Κιλκίς, η Πιερία, η Ξάνθη, η Ημαθία, η Καβάλα και η Χαλκιδική.

ADVERTISING

|Έχω αλλάξει έως τώρα οκτώ μέρη|, αναφέρει στη Voria η Ρέα Μπακαρού, καθηγήτρια ειδικής αγωγής στην Καβάλα, που είναι αναπληρώτρια από το 2008. «Απολυόμαστε κάθε καλοκαίρι, πολλές φορές αργούμε να τοποθετηθούμε στα νέα σχολεία, και μετακινούμαστε αρκετοί από εμάς κάθε χρόνο. Καταλαβαίνετε τι προβλήματα δημιουργούνται στην προσωπική μας ζωή», τονίζει η ίδια προσθέτοντας ότι οι συνεχείς αλλαγές έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στην καθημερινότητά των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης επί της οδού Εγνατία και θα ανέβουν από την Αντιγoνιδών προκειμένου να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πηγή: Voria

SHARE:

24Media Network