Θεσσαλονίκη: Υποψίες ότι ο θάνατος του 7χρονου οφείλεται στη νόσο των λεγεωνάριων

Θεσσαλονίκη: Υποψίες ότι ο θάνατος του 7χρονου οφείλεται στη νόσο των λεγεωνάριων

Οι ενδείξεις για τον ξαφνικό θάνατο του 7χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη, ότι ίσως οφείλεται στη νόσο τη λεγεωνάριων. Εν αναμονή της νεκροψίας που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου.

Μόλις 15 ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά του, το 7χρονο παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή, όταν κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη, ημικωματώδη κατάσταση, με υψηλό πυρετό, σπασμούς, δύσπνοια και ακαμψία. Για ώρες προσπαθούσαν να το επαναφέρουν οι γιατροί του νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς δεν το κατάφεραν.

Οι γιατροί έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του 7χρονου προκλήθηκε από τη νόσο των λεγεωνάριων, κάτι που πιθανότατα έρχονται να επιβεβαιώσουν και όσα είπε ο πατέρας του παιδιού.

“Προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε. Αιμορραγούσε από την μύτη, το στόμα και κατέληξε. Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες. Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του.

Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες”, δήλωσε στο Mega.

“Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου”

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 7χρονου παιδιού, που δεν δύναται να πιστεύει αυτό που έχει συμβεί. Το τραγικό της υπόθεσης, όπως είπε η ίδια, είναι ότι σε 15 ημέρες το αγοράκι θα γιόρταζε τα γενέθλιά του.

“Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου και σε 15 ημέρες θα του έκανα τα γενέθλιά του. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο”.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος των λεγεωνάριων προκαλεί συμπτώματα αντίστοιχα με αυτά της γρίπης, κάτι που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της. Τα βασικά συμπτώματα της νόσου είναι πυρετός, ξερόβηχας, μυαλγίες και συχνά πνευμονία ή διάρροια. Το βακτήριο ανιχνεύεται μόνον με αιματολογικές εξετάσεις και εξέταση ούρων.

Ο άνθρωπος προσβάλλεται μέσω εισπνοής ή εισρόφησης μικροσταγονιδίων ύδατος που περιέχουν τον μικροοργανισμό, με το κάπνισμα και την κατάχρηση αλκοόλ να διευκολύνουν σημαντικά την ανάπτυξη της νόσου.

Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να προσβάλλει οποιαδήποτε ηλικία.

Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από 2 μέχρι 10 ημέρες, η κλινική εικόνα ποικίλλει και τα συμπτώματα μπορεί να αφορούν περισσότερα του ενός συστήματα του οργανισμού.

Ο ασθενής αισθάνεται για λίγες ημέρες αδυναμία και καταβολή και μπορεί να ακολουθήσει μια περίοδος με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Ο βήχας (αρχικά ξηρός κατόπιν παραγωγικός) μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα προσβολής των πνευμόνων.

Πολλοί ασθενείς παρουσιάζουν υψηλό πυρετό (περισσότερο από 39°C), συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα (διάρροια, ναυτία, έμετο, στομαχικές διαταραχές), από το κεντρικό νευρικό σύστημα (πονοκέφαλο, σύγχυση, λήθαργο, ντελίριουμ), από την καρδιά (βραδυκαρδία) κ.λπ. Ανάλογα δε με την έκταση της πνευμονίας αλλά και τη συνύπαρξη ή όχι άλλων νοσημάτων, μπορεί να υπάρχει δύσπνοια ή και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα