Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο της Ζωρζ Σαρρή

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο της Ζωρζ Σαρρή

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων για το θάνατο της Ζωρζ Σαρρή

Τη θλίψη του για τον θάνατο της Ζωρζ Σαρρή εκφράζει σε μηνύματά του ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Συλλυπητήρια για το θάνατο της Ζωρζ Σαρρή, "μιας σπουδαίας γυναίκας", που "η προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία, σε δύσκολους καιρούς, παραμένει σύμβολο" απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τατιάνα Καραπαναγιώτη.

"Η Ζωρζ Σαρρή υπήρξε μία σπουδαία γυναίκα. Με τα κείμενά της μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων, ενώ οι αξίες που ανέδειξε μέσα από το έργο της, αλλά και την προσωπική της διαδρομή, παραμένουν επίκαιρες και διαχρονικές" δήλωσε η υπουργός.

"Η προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία, σε δύσκολους καιρούς, παραμένει σύμβολο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της" πρόσθεσε.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μία σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας αλλά και ηθοποιός, η Ζωρζ Σαρρή, δεν είναι πια κοντά μας. Με σημαντικό έργο στη παιδική λογοτεχνία αλλά και στον ελληνικό κινηματογράφο, θα τη θυμόμαστε ως μία πολυτάλαντη παρουσία στα είδη τής τέχνης, πού με σεβασμό και ξεχωριστή ευαισθησία υπηρέτησε.

Οι μικροί αναγνώστες και φίλοι της δε θα τη ξεχάσουν ποτέ, διαβάζοντας τα έργα της, αλλά και όλοι εμείς θα την απολαμβάνουμε στην ασπρόμαυρη μαγεία τού ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τη Φαίδρα και το Τελευταίο Ψέμα".

Ανακοίνωση της ΝΔ:

Τη θλίψη της για το θάνατο της συγγραφέα- ηθοποιού Ζωρζ Σαρρή, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

"Μία σημαντική Ελληνίδα συγγραφέας αλλά και ηθοποιός, η Ζωρζ Σαρρή, δεν είναι πια κοντά μας", δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την εκλιπούσα.

"Με σημαντικό έργο στη παιδική λογοτεχνία αλλά και στον ελληνικό κινηματογράφο, θα τη θυμόμαστε ως μία πολυτάλαντη παρουσία στα είδη της τέχνης, πού με σεβασμό και ξεχωριστή ευαισθησία υπηρέτησε. Οι μικροί αναγνώστες και φίλοι της δε θα τη ξεχάσουν ποτέ, διαβάζοντας τα έργα της, αλλά και όλοι εμείς θα την απολαμβάνουμε στην ασπρόμαυρη μαγεία τού ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τη "Φαίδρα" και το "Τελευταίο Ψέμα".

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο της Ζωρζ Σαρρή:

"Ο θάνατος της Ζωρζ Σαρρή μας γεμίζει με βαθιά λύπη. Λύπη γι’ αυτή που συντρόφευσε τα παιδικά  χρόνια πολλών με αγαπημένους ήρωες και όμορφες ιστορίες, που τις διάβαζαν ξανά και ξανά. Βαθιά λύπη γι’ αυτή που με τη λογοτεχνική της "Σκούπα" σκούπιζε τη σκόνη των προκαταλήψεων από το μυαλό μας. Βαθιά λύπη γι’ αυτή που μας προκάλεσε συναισθήματα υποδυόμενη εκλεκτούς ρόλους στον ασπρόμαυρο κινηματογράφο.

Βαθιά λύπη γι’ αυτή που φεύγει τώρα, που την έχουμε τόσο ανάγκη, γι’ αυτή που είπε ότι: «Τα χρόνια της Κατοχής ήταν χρόνια χαράς και ελευθερίας. Από δυστυχισμένοι γίναμε ευτυχισμένοι. Και αυτό γιατί διαλέξαμε το δρόμο της ζωής κι ας υπήρχε θάνατος μέσα. Θρηνούσαμε και χαιρόμασταν όλοι μαζί. Δεν φοβόμασταν όμως. Υπήρχε ένας στόχος, η απελευθέρωση».

Βαθιά λύπη για τη γυναίκα της Αντίστασης, τη συγγραφέα, την ηθοποιό, την εκλεκτή.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της".   

Δημοκρατική Αριστερά για το θάνατο της Ζωρζ Σαρρή:

"Η Ζωρζ Σαρρή, πολυδιαβασμένη, αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας, ηθοποιός και μεταφράστρια της γαλλικής λογοτεχνίας, υπήρξε συνεπής αριστερή καλλιτεχνική συνείδηση του ελληνικού 20ού αιώνα.

Με τον ζωντανό και γλαφυρό λόγο της συνέβαλε στη δημιουργία μιας αξιόλογης λογοτεχνίας για παιδιά, εισάγοντας στα βιβλία της για τους νέους αναγνώστες πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά θέματα δίχως ηθικοπλαστικό διδακτισμό, με την ενέργεια του ανθρώπου που διαθέτει πάθος αλλά όχι εμπάθεια.

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Ζωρζ Σαρρή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της".           

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή

SHARE:

24Media Network