Θρίλερ με αγνοούμενο στην Κρήτη που παρασύρθηκε από χείμαρρο – Εντοπίστηκε το όχημα του

Θρίλερ με αγνοούμενο στην Κρήτη που παρασύρθηκε από χείμαρρο – Εντοπίστηκε το όχημα του

Δεκάδες είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σε όλη την χώρα, ειδικά όμως η Κρήτη έχει πληγεί στον μεγαλύτερο βαθμό - Αγνοείται 60χρονος που παρασύρθηκε με το όχημά του από χείμαρρο στον Αποκόρωνα Χανίων.

Νέο θρίλερ με αγνοούμενο έναν 60χρονο στην Κρήτη εξαιτίας της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση από την σύζυγο του 60χρονου πως στην προσπάθειά του να διασχίσει με το αυτοκίνητό του, χείμαρρο που είχε σχηματιστεί από την καταρρακτώδη βροχή, στον Αποκόρωνα Χανίων, στην περιοχή Εμπρόσνερο, το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση, από την Πυροσβεστική και με πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, από την Αστυνομία και εθελοντές. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε το όχημα του 60χρονου λίγο πιο μακριά ενός της κοίτης που είχε σχηματίσει ο χείμαρρος όχι όμως και εκείνος, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Συνολικά τα αποτελέσματα της κακοκαιρίας σε όλη την χώρα

Κατά το τελευταίο 24ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για παροχές βοήθειας.

Αναλυτικότερα:

– Στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής η Πυροσβεστική δέχτηκε 131 κλήσεις για κοπές δέντρων και 97 κλήσεις για απομάκρυνση αντικειμένων. Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν δύο άτομα, από ακινητοποιημένο Ι.Χ. όχημα, λόγω παγετού, στην περιοχή της Νέας Πεντέλης. Στο συμβάν επιχείρησαν 6 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 2 οχήματα.

– Στην Κρήτη, 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων. Σε ασφαλές σημείο επίσης μεταφέρθηκαν δύο άτομα από ακινητοποιημένο όχημα λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή Εμπρόσνερο Αποκορώνου στα Χανιά και άλλα δύο από ακινητοποιημένο ΙΧ λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή Χλιαρό του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Πρόσθετα, στην Κρήτη που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, στα Χανιά έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό από Αϊ Κυρ Γιάννη προς Καλάθενες (Κίσσαμος) λόγω κατολίσθησης και στο Ρέθυμνο, στην επαρχιακή οδό Πανόρμου – Περάματος λόγω υπερχείλισης ποταμού, αλλά και στην επαρχιακή οδό Πρασσές – Γιαννούδι εξαιτίας κατολίσθησης.

– Στην περιοχή του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, η Πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για κοπές δέντρων και τρεις για απομακρύνσεις αντικειμένων.

– Στη Σαμοθράκη, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης, πραγματοποιήθηκαν 16 παροχές βοήθειας για διάνοιξη δρόμων και μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα-φάρμακα-καύσιμα).

– Στην περιοχή Καλεσμένο Ευρυτανίας μεταφέρθηκαν δύο άτομα σε ασφαλές σημείο.

– Στην περιοχή της Γλυφάδας Ευβοίας πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενούς από την οικία του σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όλα τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Τροχαία και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των συμβάντων που τυχόν θα προκύψουν.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε πολλές περιοχές

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν πρόσκαιρα τα 8 και στο νότιο Αιγαίο τα 10 Μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ρίο-Αντίρριο. Σύμφωνα με ΕΜΥ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργότερα από τα δυτικά και βόρεια.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα