Θρίλερ με την απέλαση Ελληνοαυστραλέζας από την Τουρκία στην Ελλάδα

Θρίλερ με την απέλαση Ελληνοαυστραλέζας από την Τουρκία στην Ελλάδα
Τούρκος αστυνομικός AP

Η ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών κάνει λόγο για απέλαση Ελληνίδας που κρατείτο για τρομοκρατία. Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. είχε συλληφθεί μόνο για παράνομη διέλευση στο τουρκικό έδαφος μέσω Συρίας.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στις ελληνικές Αρχές η απέλαση από την Τουρκία μίας 50χρονης Ελληνοαυστραλέζας με διπλή υπηκοότητα και δύο ληγμένα διαβατήρια στην κατοχή της, αντίστοιχα των ελληνικών και των αυστραλιανών Αρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών η συγκεκριμένη γυναίκα απελάθηκε ως τρομοκράτης, ωστόσο στις ελληνικές Αρχές οι τουρκικές Αρχές ανέφεραν πως ο μόνος λόγος για τον οποίο κρατείτο ήταν για παράνομη διέλευση εντός τουρκικού εδάφους μέσω Συρίας και σύμφωνα και με σχετικό έλεγχο των ελληνικών Αρχών δεν προέκυψε η συγκεκριμένη γυναίκα να διώκεται με μία τέτοια κατηγορία.

Η ίδια φέρεται να δήλωσε στις τουρκικές Αρχές την επιθυμία να απελαθεί στην Ελλάδα, όπου έχει συγγενείς και οι ελληνικές Αρχές την δέχτηκαν.

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη γυναίκα, εφόσον δεν προκύπτει από πουθενά να διώκεται για τρομοκρατική δράση παραμένει ελεύθερη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα ελεγχθεί ενδελεχώς η περίπτωσή της από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να διαπιστωθεί και ο λόγος παραμονής της εντός Συρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα