Θρίλερ με τον 13χρονο Θανάση απ’ το Περιστέρι: Αρπαγή στο εξωτερικό φοβάται το Χαμόγελο του Παιδιού

Θρίλερ με τον 13χρονο Θανάση απ’ το Περιστέρι: Αρπαγή στο εξωτερικό φοβάται το Χαμόγελο του Παιδιού
Ambert Alert για τον 13χρονο Θανάσση Σ. Χαμόγελο του Παιδιού

Η οργάνωση για το Παιδί αποσύρει την ειδοποίηση Amber Alert και θεωρεί πιο πιθανό σενάριο ο 13χρονος να βρίσκεται στο εξωτερικό

Οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής στο εξωτερικό βλέπει το Χαμόγελο του Παιδιού πίσω απ’ την εξαφάνιση του 13χρονου Θανάση απ’ την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αφού οι έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες εδώ και τόσες μέρες αποσύρει το Amber Alert, για το παιδί που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φρόντιζαν οι άνθρωποι του «Χαμόγελου».

Οι έρευνες ωστόσο συνεχίζονται εντατικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Interpol, την πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe – MCE), καθώς και με τους συνεργαζόμενους φορείς του οργανισμού σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου τονίζει ακόμα ότι «κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του».

«Δυστυχώς, η απουσία σημαντικών πληροφοριών και ταυτόχρονα οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ερευνών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό ο Θανάσης να βρίσκεται στο εξωτερικό», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση και υπογραμμίζει: [Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, εγείρει ερωτηματικά για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών, ενώ έχει δηλωθεί η εξαφάνιση του και γίνονται ενέργειες για την εύρεσή του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα