Θρίλερ στις πτήσεις της Emirates: Εντοπίστηκε στην Αθήνα ο Τούρκος υπήκοος που η CIA αντιμετώπιζε ως ύποπτο

Θρίλερ στις πτήσεις της Emirates: Εντοπίστηκε στην Αθήνα ο Τούρκος υπήκοος που η CIA αντιμετώπιζε ως ύποπτο
Το αεροσκάφος της Emirates INTIME NEWS

Ο Τούρκος υπήκοος που οι Αμερικανικές Αρχές αναζητούσαν ως πιθανό ύποπτο, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα όπου διαμένει. Δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του και έτσι δεν έχει προσαχθεί, ενώ δεν ήταν επιβάτης στις πτήσεις της Emirates.

Εντοπίστηκε μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο Τούρκος υπήκοος που η CIA θεωρούσε πιθανό επιβάτη σε χθεσινή πτήση της Emirates για Νέα Υόρκη και πιθανό ύποπτο τρομοκρατίας.

Το συγκεκριμένο άτομο που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν επιβάτης σε κάποια από τις δύο πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας που ελέγχθηκαν χθες, τελικά εντοπίστηκε στην Αθήνα όπου διαμένει και έχει αιτηθεί και άσυλο και από την εξέτασή του, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του, οπότε και δεν προσήχθη για κάτι παραπάνω.

Το πρόσωπο αυτό τελεί υπό διερεύνηση και από την ΕΥΠ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι επιβαρυντικό σε βάρος του και φέρεται να έχει συγγενείς στις ΗΠΑ και να είχε πρόθεση να ταξιδέψει. Ενδεχομένως σήμερα να επαναληφθούν έλεγχοι στις πτήσεις με αυτόν τον προορισμό πριν αναχωρήσουν.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις έρευνες που αφορούν στο συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει:Σε συνέχεια της από 10-11-2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο”.

Το χρονικό του συναγερμού στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”

Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα αργά τη νύχτα, των ελέγχων των επιβατών και των αεροπλάνων της Emirates για την ύπαρξη του ύποπτου ατόμου που αναζητούσαν οι Αρχές των ΗΠΑ, ενώ ούτε στα αεροπλάνα βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Η αναστάτωση στις δύο διεθνείς πτήσεις στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», προκλήθηκε ύστερα από πληροφορία που δέχτηκαν οι ελληνικές Αρχές από Υπηρεσία των Η.Π.Α. για την «πιθανή παρουσία ύποπτου ατόμου για τρομοκρατία, που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων» σε ένα εκ των δύο αεροπλάνων με προορισμό την Νέα Υόρκη ή το Ντουμπάι.

Το πρώτο αεροπλάνο της εταιρείας Emirates που αφορούσε η πληροφορία με προορισμό το Ντουμπάϊ καθηλώθηκε πριν απογειωθεί, κατέβηκαν οι επιβάτες και ελέγχθηκαν όλοι όπως και το αεροπλάνο, με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ επιβιβάστηκαν όλοι ξανά και αναχώρησαν για τον προορισμό τους.

Η άλλη πτήση της Emirates που πρόλαβε να απογειωθεί για Νέα Υόρκη, έλαβε εντολή πάνω από την Σαρδηνία να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αθήνα και δόθηκαν οδηγίες επιστροφής πάνω από τον θαλάσσιο χώρο και στη συνέχεια συνοδεύτηκε με ελληνικά F-16 μόλις εισήλθε στο ελληνικό εναέριο χώρο, έως την πορεία καθόδου πάνω από τα Κύθηρα και την τελική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Στο αεροδρόμιο όλες οι Αρχές βρίσκονταν επί ποδός μαζί με κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, των ΕΚΑΜ και πυροτεχνουργούς. Αποβιβάστηκαν και οι επιβάτες της πτήσης για Νέα Υόρκη και ελέγχθηκαν όλοι όπως και το αεροπλάνο με αρνητικό επίσης αποτέλεσμα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα