Θρήνος για τον Στέλιο Σκλαβενίτη – Συλλυπητήρια από πολιτικούς και επιχειρηματίες

Θρήνος για τον Στέλιο Σκλαβενίτη – Συλλυπητήρια  από πολιτικούς και επιχειρηματίες

Το Ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Υγεία - Τη Μ. Τετάρτη η κηδεία του

Ο ξαφνικός θάνατος του Στέλιου Σκλαβενίτη βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 53 ετών από “σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β”, όπως ανέφερε το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ήταν ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με τα 538 καταστήματα.

Ο επιχειρηματίας εισήχθη στο νοσοκομείο Υγεία με οξεία αναπνευστική δυσχέρεια, αμέσως διασωληνώθηκε στην εντατική αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 07:18 π.μ. της Κυριακή από επιπλοκές της γρίπης τύπου Β. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Μεγάλη Τετάρτη στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Το Ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Υγεία:

“Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας”.

Σημειώνεται ότι Πρόεδρος της Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ είναι η Μαρία Σκλαβενίτη. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης είχε τη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντος Σύμβουλου. Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, αναλαμβάνοντας κυρίως το διοικητικό κομμάτι του ομίλου. Η αδελφή τους Βίκυ έχει επιλέξει να μην ασχολείται ενεργά με τον όμιλο.

Τα συλλυπητήρια πολιτικών και επιχειρηματιών

Αλέκος Φλαμπουράρης: Αποχαιρετούμε τον σπάνιο επιχειρηματία, του ήθους και της σκληρής δουλειάς

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης απέστειλε σήμερα στην οικογένεια του Στέλιου Σκλαβενίτη το κάτωθι τηλεγράφημα:

«Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου είναι τραγικό γεγονός, ούτως ή άλλως. Αλλά, ίσως πάνω απ’ αυτό, στο πρόσωπο του Στέλιου Σκλαβενίτη αποχαιρετούμε εκείνον τον σπάνιο επιχειρηματία που γνώριζε ότι η ψυχή μιας επιχείρησης είναι οι εργαζόμενοί της. Τον επιχειρηματία του ήθους και της σκληρής δουλειάς. Κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους του».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Φτωχότερος ο επιχειρηματικός κόσμος

Τη θλίψη του για τον ξαφνικό χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη, εκφράζει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

“Ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ξεχώρισε ως επιχειρηματίας, όχι μόνο γιατί κράτησε την επιχείρησή του όρθια στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, αλλά και γιατί δεν αμέλησε ποτέ το ”ανθρώπινο πρόσωπο” που οφείλει να έχει κάθε επιχείρηση. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ο αδόκητος χαμός του, αφήνει τον επιχειρηματικό κόσμο φτωχότερο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Σκλαβενίτη αλλά και στην ευρύτερη οικογένεια των εργαζομένων στον Όμιλο”.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπόδειγμα για όλον τον επιχειρηματικό κόσμο

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση. Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο».

Φώφη Γεννηματά: Πρότυπο ανθρωπιάς και επιτυχημένου επιχειρηματία

“Τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απρόσμενη απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη, που υπήρξε πρότυπο ανθρωπιάς και επιτυχημένου επιχειρηματία. Η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική”.

Σταύρος Θεοδωράκης: Το κενό θα είναι μεγάλο

“Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος. Δυναμικός επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες. Η πρώτη έγνοια του ήταν οι εργαζόμενοι του & όχι απλώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του. Το κενό θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για την οικογένεια του. Τα συλλυπητήριά μου”.

Κων/νος Μίχαλος: Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη

«Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία.

Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεων του».

Βασίλης Κορκίδης: Καλό ταξίδι στον Παράδεισο

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του.

Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο για όλα τα καλά που προσέφερε. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο».

ΣΕΒ: Ευχόμαστε κουράγιο

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Σκλαβενίτη για τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φεσσας, και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου.

«Η προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν υπήρξε σημαντική και το κενό που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ. «Ευχόμαστε κουράγιο στη στενή και ευρύτερη οικογένεια του εκλιπόντος».

Λεωνίδας Βρεττάκος (COO ΑΒ Βασιλόπουλος): Φτωχότερος ο επιχειρηματικός κόσμος

Ο θάνατός του Στέλιου Σκλαβενίτη κάνει από σήμερα φτωχότερο τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και τον κλάδο μας.

Η είδησή της αναπάντεχης απώλειάς του, μας αφήνει βαθύτατα συγκλονισμένους. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τη γλυκύτητα του χαρακτήρα του, το ήθος και την εντιμότητα που τον χαρακτήριζαν τόσο ως επιχειρηματία όσο και ως άνθρωπο.

Διοίκηση και εργαζόμενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Οικογένεια Παντελιάδη (Metro – My Market): Για εμάς δεν είναι απλώς συναγωνιστές και πελάτες. Πάνω από όλα είναι άνθρωποι και φίλοι.

Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι για το θάνατο του αγαπητού μας Στέλιου. Με την οικογένεια Σκλαβενίτη μας συνδέουν δεσμοί που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970. Για εμάς δεν είναι απλώς συναγωνιστές και πελάτες. Πάνω από όλα είναι άνθρωποι και φίλοι.

Πορευτήκαμε στην αγορά αυτή σε στιγμές καλές και σε στιγμές δύσκολες, πάντα όμως με ήθος και τιμιότητα και με απεριόριστη αμοιβαία εκτίμηση. Η θλίψη μας για το θάνατο του Στέλιου είναι μεγάλη και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα