Θρήνος και ερωτηματικά στο μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Θρήνος και ερωτηματικά στο μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του νεαρού φοιτητή στα Ιωάννινα και η οικογένεια του περιμένει να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη (vid)

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στην ζωή του κατά την διάρκεια των σπουδών του στη Γαλακτομική Σχολή των Ιωαννίνων. Η υπόθεσή του συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο ενώ ο Βαγγέλης έγινε το σύμβολο κατά του bullying.

Το μεσημέρι του Σαββάτου φίλοι, συγγενείς και  πλήθος κόσμου βρέθηκαν στο Σελί Ρεθύμνου όπου έγινε το ετήσιο μνημόσυνο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η θλίψη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μελών της οικογένεια του και των φίλων του, οι οποίοι ακόμη και σήμερα δε μπορούν να πιστέψουν τις εφιαλτικές στιγμές, που έζησε ο Βαγγέλης τους κατά την παραμονή του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

"Η θυσία του Βαγγέλη θα σώσει πολλά παιδιά"

Από την πρώτη στιγμή ο θείος του Βαγγέλη, Γιώργος Βιρβιδάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ερευνών τόσο για τον εντοπισμό του κρητικού φοιτητή όσο και για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει σήμερα, ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, ότι η οικογένεια του Βαγγέλη έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αν κι εκείνη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

«Βλέπετε ότι ενώ έχει περάσει ένας χρόνο είναι πολύ πιο δύσκολα από παλαιότερα. Εμείς έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας και αυτό δημιουργεί κάποια θέματα. Ξέρουμε η ανακρίτρια στα Γιάννενα έχει πολλές υποθέσεις. Για εμάς αυτό είναι ένα θέμα και θα θέλαμε να προχωρήσει και να τελειώσει όλο αυτό το θέμα», επεσήμανε ο κ. Βιρβιδάκης τονίζοντας παράλληλα ότι «κανένα παιδί δεν οδηγείται σε μία τέτοια κατάσταση χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Υπάρχουν αιτίες αλλά εμείς δεν είμαστε οι κριτές γι’ αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη. Αυτό περιμένουμε».

Την ίδια ώρα ο κ. Βιρβιδάκης δηλώνει πως είναι πεπεισμένος ότι η υπόθεση και η ιστορία του Βαγγέλη θα σώσει πολλά άλλα παιδιά στο μέλλον.

«Η θυσία του Βαγγέλη θα σώσει πολλά παιδιά κι αυτό ήδη φαίνεται γιατί υπάρχει μία ευαισθησία στα σχολεία, στην κοινωνία ενώ γίνονται και σεμινάρια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο χαμός στον Βαγγέλη θα σώσει πολλά παιδιά» ενώ καλεί όποιον ξέρει το οτιδήποτε να μιλήσει: «Σε τέτοιες περιπτώσεις που χάνονται παιδιά η σιωπή δεν είναι χρυσός. Όποιος ξέρει κάτι ας πάει στην αστυνομία να το πει. Θα πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη να τιμωρηθούν για να δικαιωθεί και ο Βαγγέλης και η οικογένειά του».

Ένα είναι το βίντεο της δικογραφίας, λέει ο ντετέκτιβ Π. Τσούκαλης

Ξεκαθαρίζει την ιστορία με το βίντεο της δικογραφίας ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Π. Τσούκαλης που από την πρώτη ημέρα βρίσκεται δίπλα από την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ερευνά το θέμα.

«Επειδή έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για το βίντεο, αυτό είναι το μόνο βίντεο που υπάρχει στην δικογραφία. Επειδή όμως είναι ένα στοιχείο της δικογραφίας δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση», τόνισε ο κ. Τσούκαλης και παράλληλα ανέφερε πως «Υπάρχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Αυτό που έγινε στον Βαγγέλη δεν θέλει η οικογένεια να γίνει σε άλλα παιδιά».

"Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ στον τόπο μας"

Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγενίου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σελί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η θλίψη, ο πόνος, όλο αυτό που έχει περάσει η οικογένεια αυτό τον χρόνο δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να ξανασυμβεί στον τόπο μας» ενώ παράλληλα τόνισε ότι «Δεν ξεχνάμε ποτέ το ιερό πρόσωπο του Βαγγέλη αλλά και αυτό που του συνέβη και οφείλουμε όλοι μας καθημερινά να αναθερμαίνουμε μέσα στις καρδιές μας όλα όσα συνέβησαν γύρω απ’ αυτό και να παραδειγματιζόμαστε και να προσπαθούμε να μην ξανασυμβεί αυτό το γεγονός που τόσο συγκλόνισε όλη την κοινωνία μας».

(Πηγή: cretapost.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιακουμάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα στοιχεία από τη δικογραφία: Βασάνιζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη έως δύο ημέρες πριν εξαφανιστεί

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε η εισαγγελέας

SHARE:

24Media Network