Θύμα κακοποίησης μέσω διαδικτύου 12χρονη στη Ρόδο – Την έβαλε να χαρακωθεί 19 φορές

Θύμα κακοποίησης μέσω διαδικτύου 12χρονη στη Ρόδο – Την έβαλε να χαρακωθεί 19 φορές
Παιδάκι μπροστά από υπολογιστή Shutterstock

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Ρόδου με την υπόθεση της ανήλικης που έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και κακοποίησης από άγνωστο στο διαδίκτυο. Σοκαρισμένη η 12χρονη που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Θύμα εκμετάλλευσης και κακοποίησης μέσω διαδικτύου έπεσε ένα 12χρονο κορίτσι στη Ρόδο από άγνωστο χρήστη εφαρμογής την οποία χρησιμοποιούσε για να ασελγεί και να οδηγεί την ανήλικη σε ακραίες πράξεις.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία των γονέων του κοριτσιού στο Ινστιτούτο Καταναλωτών Δωδεκανήσου. Όπως αναφέρει η dimokratiki και βάσει όσων δήλωσε στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Γιώργος Ευγενικός, πρόκειται για την εφαρμογή “discord”, μέσω της οποίας ο άγνωστος χρήστης έπεισε τη 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και να χαρακώσει τα χέρια της 19 φορές με ξυράφι. Οι γονείς του κοριτσιού μάλιστα ανακάλυψαν τι πραγματικά συμβαίνει λίγο πριν το κορίτσι πάρει υπνωτικά χάπια για να αυτοκτονήσει, προϊόν προτροπής του ίδιου του χρήστη.

Σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα της ανήλικης στο ΙΝΚΑ, η 12χρονη εκβιάζεται εδώ και ένα χρόνο από τον επιτήδειο χρήστη, ο οποίος μάλιστα της έγραφε στην αγγλική γλώσσα, οδηγώντας τη σε ακραίες πράξεις για δική του ικανοποίηση και πείθοντάς τη μάλιστα να τις κρατά κρυφές. Η επιρροή του μάλιστα είναι τέτοια που το κορίτσι ακόμη και τώρα, υπό την παρακολούθηση ψυχολόγου, αρνείται να μιλήσει περαιτέρω για την υπόθεση.

Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Δωδεκανήσου κ. Γιώργο Ευγενικό ο οποίος συνοδευόμενος από τους γονείς και τον γενικό γραμματέα του ΙΝ.ΚΑ κ. Μανώλη Ζερβό, επισκέφθηκαν την αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χαρούλα Γιασιράνη την οποία και ενημέρωσαν λεπτομερώς. Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν στο ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο, όπου και ανέλαβε το παιδί ψυχολόγος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα