Τι πρέπει να προσέχεις πραγματικά όταν βάζεις βενζίνη

Τι πρέπει να προσέχεις πραγματικά όταν βάζεις βενζίνη
Βενζινάδικο 123rf

Είτε διαθέτετε αυτοκίνητο που κινείται με diesel είτε με αμόλυβδη βενζίνη πρέπει να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα όταν προμηθεύεστε καύσιμο. Συμβουλές για όλους από τον Κώστα Στέφα του Ομίλου Σαρακάκη.

Είναι γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε το αυτοκίνητό μας ή την μοτοσυκλέτα μας να μην “τραβάει”, να “βήχει” κατά την ορολογία των μηχανικών και να κάνει διακοπές. Ο “ιός” που χτύπησε το αυτοκίνητό μας δεν είναι άλλος από κακή βενζίνη, η οποία δυστυχώς προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο στο όχημά μας όσο και στην τσέπη μας. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε για τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων και όσους πιάνονται στην “τσιμπίδα” του νόμου να νοθεύουν την βενζίνη που πωλούν.

Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε, για να μην πέσουμε θύματα των ασυνείδητων και να μην πληρώσουμε “χρυσάφι” μια ενδεχόμενη βλάβη που θα μας προκύψει.

Ο Κώστας Στέφας, προϊστάμενος της Τεχνικής Εκπαίδευσης του Ομίλου Σαρακάκη μίλησε στo News 24/7 -μέσω του οποίου συμμετέχετε στον μεγάλο διαγωνισμό του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 κερδίζοντας κάθε μέρα 88,6 λίτρα καυσίμων- και μας δίνει απλές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν βάζουμε βενζίνη.

“Ο σωστός ανεφοδιασμός του οχήματός μας, αποτελεί και δική μας “ευθύνη”, καθώς με απλούς τρόπους μπορούμε να ελέγξουμε τη διαδικασία” σημειώνει ο κ. Στέφας και συμπληρώνει: “Σε κάθε περίπτωση, το πρώτιστο που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι τι αναγράφει το βιβλίο του οχήματός μας, αναφορικά με τον τύπο του καυσίμου που πρέπει να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όχημα (πρότυπο κατασκευαστή), διότι δεν είναι όλα τα καύσιμα για όλα τα αυτοκίνητα.

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό, είναι να προμηθευόμαστε καύσιμα από επώνυμα πρατήρια, καθώς οι εταιρείες τους πραγματοποιούν ελέγχους ποιότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, να κοιτάζουμε αν οι αντλίες φέρουν σημάνσεις ελέγχου, να βλέπουμε τα λίτρα που βάζουμε και να κοιτάζουμε το δείκτη καυσίμου στο όχημά μας αν πηγαίνει στη στάθμη που γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είναι με τα συγκεκριμένα χρήματα που πληρώνουμε”.

Τέλος ο κ. Στέφας υπογραμμίζει ότι για “ορισμένα αυτοκίνητα που δεν έχουν τάπα στο ρεζερβουάρ, όπως τα Honda, πρέπει να επιλέγονται πρατήρια με ακροφύσια τελευταίας γενιάς, ώστε να μην χάνεται καύσιμο, όταν σταματήσει να λειτουργεί η αντλία”.

Και όσον αφορά τον μεγάλο διαγωνισμό του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 που σε συνεργασία με την ΕΚΟ μοιράζει καθημερινά μια δωροεπιταγή 88.6 λίτρων καύσιμα, μην ξεχνάτε:

Κάθε πρωί συντονίζεται το ραδιόφωνό σας στους 88.6 από τις 09:30 έως τις 10:00 και μπορεί να είσαι ο τυχερός που θα κληρώσει ο Αντώνης Φουρλής και η Στέλλα Γκαντώνα στο “Πρωινό Τανγκό”.

Ο διαγωνισμός ξεκινά καθημερινά τη Δευτέρα 13 Μαΐου και λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019. Για να πάρεις μέρος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στη φόρμα του διαγωνισμού χωρίς χρέωση ή να τηλεφωνήσεις (με αστική χρέωση) από Δευτέρα ως Παρασκευή στο 213 090 97 00 (06:00 – 23:00) δηλώνοντας τα στοιχεία σου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλικία, περιοχή διαμονής, email).

Μόλις δηλώσεις συμμετοχή, συντονίσου καθημερινά 09.30-10.00 στους 88.6, γιατί μπορεί να είσαι ο τυχερός νικητής που θα κληρώσει ο Αντώνης Φουρλής με τη Στέλλα Γκαντώνα και να κερδίσεις τα 88.6 λίτρα. Αν ακούσεις το όνομα σου, κάλεσε αμέσως στο τηλεφωνικό κέντρο (213 09 09 700), βγες στον αέρα της εκπομπής και κέρδισε την δωροεπιταγή των 88.6 λίτρων.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου μόνο μια φορά και εξασφάλισε τη συμμετοχή σου για όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Συνολικά θα αναδειχθούν 15 νικητές.

Βάλε 88.6 και… φούλαρε!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα