Ζακ Κωστόπουλος: Την ερχόμενη εβδομάδα απολογούνται οι αστυνομικοί

Ζακ Κωστόπουλος: Την ερχόμενη εβδομάδα απολογούνται οι αστυνομικοί
Λουλούδια, κεριά και σημειώματα στο πεζοδρόμιο έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια όπου σκοτώθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος Eurokinissi

Προθεσμία έλαβαν οι τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Αναμένεται να κινηθούν στη γραμμή ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα απολογηθούν τελικά οι τέσσερις αστυνομικοί που έχουν καταστεί κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη στο πλευρό των οποίων βρέθηκαν συνδικαλιστές συνάδελφοί τους, έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να συντάξουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις θα κινηθούν στη γραμμή ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία, ενώ στη συνέχεια ο δράστης που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, προσπάθησε να διαφύγει. 

Τέλος, οι αστυνομικοί που -όπως καταγγέλλει η οικογένεια- έχουν καταγραφεί στο οπτικοακουστικό υλικό να χτυπούν τον άτυχο Ζακ Κωστόπουλο, αναμένεται υποστηρίξουν πως δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του 33χρονου. 

Να σημειωθεί πως ο ανακριτής έχει λάβει και εξετάζει το αίτημα της πολιτικής αγωγής να μετατραπεί η κατηγορία της κακουργηματικής θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε αυτή της ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα