Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ για Ζακ Κωστόπουλο

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ για Ζακ Κωστόπουλο
Ο Ζακ Κωστόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, το πειθαρχικό της Αστυνομίας που καλείται να εφαρμόσει τις ποινές του πορίσματος- καταπέλτη της ΕΔΕ, θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή.

Το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ που καλείται να εφαρμόσει τις ποινές του πορίσματος- καταπέλτη της ΕΔΕ σε βάρος οκτώ αστυνομικών για εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, θα συνεδριάσει σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 αύριο, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους το News 24/7 είχε αποκαλύψει το περιεχόμενο του πορίσματος της ΕΔΕ, το οποίο ήταν καταπέλτης για τους οκτώ αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό. Η συνεδρίαση του πειθαρχικού της ΕΛΑΣ είχε αρχικά οριστεί για τις 24 Ιουνίου.

Ωστόσο αναβλήθηκε γιατί ο συνήγορος των οκτώ αστυνομικών, τότε υποψήφιος με τη ΝΔ και νυν βουλευτής Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει αναβολή.

Σημειωτέον ότι το Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη είχε επιβεβαιώσει με πόρισμα του ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποία έγινε στον αναγκαίο χρόνο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πειθαρχικά ελεγχόμενων και διωκώμενων προσώπων, ζητώντας να του αποσταλεί κατά συνέπεια η απόφαση του πειθαρχικού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατόπιν πιέσεων μερίδας συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και των συνηγόρων των πειθαρχικά ελεγχόμενων, είχε διαταχθεί ΕΔΕ για την αποκάλυψη του πορίσματος της ΕΔΕ για τους οκτώ από το News 24/7, η οποία βεβαίως απλώς κατέληξε στην επίκληση του δημοσιογραφικού απορρήτου, με δεδομένο ότι δεν δημοσιεύθηκαν δημόσια έγγραφα, τα ονόματα των εμπλεκόμενων ή ψευδείς πληροφορίες.

Επισημαίνεται ότι οι πειθαρχικά διωκόμενοι έχουν δικαίωμα ένστασης στην απόφαση του πειθαρχικού, ενώ πρόσωπα θιγόμενα από τις ενέργειες τους έχουν δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα