Την Παρασκευή δίνεται σε κυκλοφορία τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος

Στιγμιότυπο από την Ιόνια Οδό (από τα όρια της Φιλιππιάδας έως τα Ιωάννινα). 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)
Στιγμιότυπο από την Ιόνια Οδό (από τα όρια της Φιλιππιάδας έως τα Ιωάννινα). (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ) EUROKINISSI

Αποφεύγοντας τις στροφές του Δομοκού και με πιο σύντομη και ασφαλή διαδρομή, θα ταξιδέψουν όσοι κινηθούν προς τα Τρίκαλα, με την παράδοση 78 χλμ. Δρόμου.

Το ένα τρίτο του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος ή Ε65 με συνολικά 231 χλμ., θα αραδοθεί αύριο στην κυκλοφορία από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Πρόκειται για το τμήμα από 32 χλμ. έως 110 χλμ., δηλαδή Ξυνιάδα – Τρίκαλα.

Οι ερχόμενοι από Λαμία, πριν φθάσουν στον Δομοκό θα μπαίνουν στον Ε65 και αντίστοιχα οι ερχόμενοι από Τρίκαλα θα εισέρχονται από τη διασταύρωση που υπάρχει.

Την Παρασκευή δίνεται σε κυκλοφορία τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος

Απομένει βέβαια το πρώτο τμήμα από ημικόμβο με Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α/Κ Θερμοπυλών έως την Ξυνιάδα, που κατασκευαστικά βρίσκεται στο 40% και αναμένεται χρηματοδότηση, ενώ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου το τελευταίο τμήμα από Τρίκαλα έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια (συνολικό μήκος 174 χλμ.). Στην Κεντρική Οδό βρίσκεται και η διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του Π.Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί, όταν φθάσει τελικά, με την Εγνατία Οδό στο Δρυμό της Πίνδου.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας. Κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την ολοκλήρωσή του το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά σήμερα.

SHARE:

24Media Network