Το άδειο ψυγείο που συγκλόνισε το Twitter - Κύμα αλληλεγγύης για τη Σοφία

Το άδειο ψυγείο που συγκλόνισε το Twitter - Κύμα αλληλεγγύης για τη Σοφία

Η ανάρτηση μίας φωτογραφίας στο Twitter με ένα άδειο ψυγείο, έφερε τη συγκινητική και άμεση ανταπόκριση χιλιάδων χρηστών που έσπευσαν να βοηθήσουν το άτομο που την ανέβασε.

Τα τελευταία δύο 24ωρα, γίναμε -για πολλοστή φορά- κοινωνοί της ανθρώπινης πλευράς και της δυναμικής των κοινωνικών δικτύων, ακόμη και στην αθέατη όψη τους. Εκεί, πίσω από άγνωστους λογαριασμούς, ανώνυμους χρήστες και ανθρώπους για τους οποίους νοιαστήκαμε, ακόμη κι αν ποτέ δεν συναντήσαμε, γράφτηκαν συγκινητικές ιστορίες και δόθηκαν τρανταχτές αποδείξεις ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο.

Μία τέτοια είναι και η περίπτωση της Σοφίας, της @sofimichail όπως είναι το ψευδώνυμό της στο Twitter, το οποίο ήταν αρκετό για να αποτυπωθεί στις καρδιές και στο έμπρακτο ενδιαφέρον χιλιάδων χρηστών που έσπευσαν να τη βοηθήσουν μετά από μία συγκλονιστική της ανάρτηση.

ADVERTISING

Μία εικόνα με ένα άδειο ψυγείο, που δεν χρειάστηκε πολλές λέξεις, περιγραφές ή πειστήρια για να κινητοποιήσει πλήθος χρηστών και να δημιουργήσει μαζικό κύμα συμπαράστασης.

Μέσα σε λίγες ώρες, η δύναμη της αλληλεγγύης συμμάχησε με αυτή των social media για να ακολουθήσει καταιγισμός μηνυμάτων, κοινοποιήσεων και σχολίων προκειμένου άπαντες να στηρίξουν τη Σοφία.

Εκατοντάδες χρήστες του Twitter τής ζήτησαν έναν αριθμό λογαριασμού για να προσφέρουν κάποιο ποσό, άλλοι θέλησαν να τη συναντήσουν για να της προσφέρουν τρόφιμα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να κοινοποιήσουν το Iban γνωστοποιώντας την περίπτωση της Σοφίας και καλώντας περισσότερους χρήστες να γιγαντώσουν αυτό το απίστευτο κίνημα ανθρωπιάς.

Το "ευχαριστώ" της ίδιας, μία επαρκής περιγραφή της έκτασής του:

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις που "πλημμύρισαν" το Twitter, προσφέροντας ένα απτό παράδειγμα ενσυναίσθησης, αλληλεγγύης και αγνού ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Social Media, Twitter
SHARE:

24Media Network